Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 22.01.2015, 12:37:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
amice, nu doar Canoanele ne interzic sa ne rugam cu ereticii, ci chiar Biblia face acest lucru: "Dacă vine cineva la voi, și nu vă aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă, și să nu-i ziceți: „Bun venit!” Căci cine-i zice: „Bun venit!” se face părtaș la faptele lui cele rele” (II Ioan 1, 10-11).
Amice, problema este ca eu nu am cunostinta de vreo declaratie a patriarhului dumitale (sau care ar trebui sa fie al dumitale) potrivit careia catolicii ar fi eretici. Daca ai cunostinta de asemenea declaratie, fii bun si da-mi un link sa o studiez. Semnul egal intre catolici si erezie il pui dumneata si, eventual, cativa alti spalati pe creiere. Dar nu il pune nici preotul dumitale paroh. Nici episcopul dumitale. Nici patriarhul dumitale.
Prin urmare, canonul referitor la rugaciunea impreuna cu ereticii (presupunand ca e valabil si nu a fost inca adus la zi de autoritatea competenta a Bisericii dumitale) nu are obiect in cazul de fata.

Citat:
Despre acestea și Sfântul Apostol Pavel scrie: „În numele Domnului nostru Iisus Hristos, vă poruncim, fraților, să vă depărtați de orice frate care trăiește în nerânduială, și nu după învățăturile pe care le-ați primit de la noi” (II Tes. 3, 6)
"Frate care traieste in neoranduiala" se refera la ortodocsi care au pacate publice. Iti dai seama ca nu despre asta e vorba, sper.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote