View Single Post
Vechi 22.01.2015, 17:38:24
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Persoanele necasatorite pot boteza copii dar nu pot cununa,se intelege.
Da este ideal pt oricine sa se poate casatori insa in realitate aceste asteptari nu sunt implinite.

Femeile care au intrat in gravidie cu canon sau care nu stau in standardele vietii ortodoxe,totusi se pot impartasi deoarece sarcina poate crea probleme ,femeia fiind in pericol sa moara;in pericol de moarte biserica administreaza Tainele.

"Femeia care are canon și este oprită de a se împărtăși timp mai îndelungat dar este însărcinată și trebuie să nască, trebuie împărtășită înainte de a merge să nască, întrerupându-se pentru acel timp oprirea pe care o are. Trebuie împărtășită pentru că la naștere femeia își pune în pericol de moarte viața, iar cel ce este în pericol de moarte i se socotește împărtășania ca în ultima clipă a vieții sale de care nu trebuie să-l păgubim fie cât de păcătos. Canonul nu-i este dezlegat, rămâne în același canon. După naștere femeia intră înapoi în canonul pe care l-a avut și pe care trebuie să-l împlinească, deci, își continuă canonul până ce-l împlinește cu oprire de la Sfânta Împărtășanie chiar dacă înainte de naștere a fost împărtășită."

http://vladherman.blogspot.com/2012/...se-sfanta.html
...atunci inseamna ca nu ma pot impartasi decat poate de Adormirea Maicii Domnului, daca nu nasc pana atunci, ca poate mor la nastere....dar daca se intampla asa si Doamne fereste moare si pruncul, se va mantui si el pentru ca m-am impartasit inainte sa nasc( asta in cazul in care s-ar naste mort sau n-ar apuca sa-l boteze, mai ales ca daca eu ma duc, ceilalti poate nu vor da importanta...dar am sa las cu " limba de moarte", si duhovnicului, si familiei, poate si preotului de la spital, daca o fi, ca in caz ca se intampla ceva cu mine, sa boteze copilul cat mai repede...)...cu toate ca nu m-am gandit niciodata ca ar fi posibil sa se intample ceva cu mine, sau cu alta femeie care naste, mai ales in zilele noastre...nici nu stiu daca ma va crede preotul daca ii spun sa ma impartaseasca pt ca nu cumva...
( personal nu mi-e asa frica de propria moarte, doar sa nu mor nepregatita, sa apuc sa ma spovedesc macar daca nu sa ma si impartasesc, mi-e frica desigur de ispitele care vin in ceasul mortii de la diavol, mai ales asupra celor pacatosi ca mine, si imi este frica de asemeni ca copilul nu va primi educatie crestineasca daca ramane cu ai lui sau ai mei...nu ca eu as fi cel mai bun exemplu, sau i-as da cea mai buna educatie, dar macar as incerca....)

Last edited by fallen; 22.01.2015 at 17:44:03.
Reply With Quote