View Single Post
Vechi 22.01.2015, 20:46:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Sper să înțelegi că Dumnezeu e Unul iar cunoașterea Lui este subiectivă, deoarece este realizată de subiecți umani, de persoane, de ființe umane unice și originale.
E gresita toata aceasta conceptie, am mai discutat despre asta si se pare ca nu exista nicio posibilitate sa ne intelegem (de fapt ca tu sa vezi ca e gresit ce spui). Revelatia inseamna ca Dumnezeu S-a descoperit, nu oamenii L-au descoperit, prin puterea lor. Un astfel de sistem de gandire se intlaneste la persoane care au avut tangenta cu ideile religiilor orientale. La noi sunt aduse de new-age si de particularitatea sa, ecumensimul. Stiu acestea fiind in cauza, si eu avand conceptii new-age inainte. In filozofiile orientale totul e subiectiv, toata realitatea. Adevarul e relativ, dupa cum il priveste fiecare. In crestinism adevarul e obiectiv, nu depinde de cum il percepe fiecare. Cum traieste fiecare credinta este altceva, nu afecteaza adevarul. De aceea in ecumenism este eliminat conceptul de erezie, pentru ca adevarul e cum il vede fiecare cult, nu exista ceva gresit. Eu mai mult nu am cum sa explic.
Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Ți-am mai spus că e vorba despre unitate în diversitate. Dar ai făcut o conexiune formală și ai aruncat eticheta peste miez scriind că ar fi deviza nu știu cărei organizații, parcă deviza UE sau cam așa ceva...
De fapt aceasta e deviza ecumenismului, nu stiu daca am spus data trecuta.
Reply With Quote