Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 23.01.2015, 10:51:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Amice, problema este ca eu nu am cunostinta de vreo declaratie a patriarhului dumitale (sau care ar trebui sa fie al dumitale) potrivit careia catolicii ar fi eretici. Daca ai cunostinta de asemenea declaratie, fii bun si da-mi un link sa o studiez. Semnul egal intre catolici si erezie il pui dumneata si, eventual, cativa alti spalati pe creiere. Dar nu il pune nici preotul dumitale paroh. Nici episcopul dumitale. Nici patriarhul dumitale
Prin urmare, canonul referitor la rugaciunea impreuna cu ereticii (presupunand ca e valabil si nu a fost inca adus la zi de autoritatea competenta a Bisericii dumitale) nu are obiect in cazul de fata.
nu patriarhul BOR a adus crestinismul in lume, ci Hristos. Asa ca trebuie sa pastram invataturile LUI curate, nu murdarite de alte invataturi gen Filioque. Daniel e "patriarhul meu" (iar daca el nu-si face datoria de pastor asa cum ar trebui, e problema lui), nu stapanul meu, asa ca eu trebuie sa ascult de stapan si de invataturile lui.
ps: semnul de care ai pomenit mai sus, nu il pun eu, ci Biblia
Citat:
"Frate care traieste in neoranduiala" se refera la ortodocsi care au pacate publice. Iti dai seama ca nu despre asta e vorba, sper.
"...și nu după învățăturile pe care le-ați primit de la noi"-partea asta a versetului nu ai vazut-o? Oare la care invataturi se refera aici apostolul Pavel?
Reply With Quote