View Single Post
Vechi 24.01.2015, 23:26:34
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Asta te învață știința.
Da de unde...:)
Sau, mă rog, în ce mă privește nu prea am întâlnit așa învățătură științifică. Păreri rigide, partizane, da. Însă o conștiință științifică serioasă care să-și asume așa opinie eu nu am găsit - poate am citit prea puțin și am înțeles și mai puțin, e posibil.
Am aflat însă, din cărțile științifice propriu-zise că tulburările instinctului sexual (mulțime de tulburări, cine e dornic poate consulta DSM-ul, de pildă
http://www.bing.com/search?q=dsm+iv&pc=MOZI&form=MOZSBR) apar din întâlnirea unei mulțimi de factori.
Sunt așadar plurideterminate, au etiologie complexă, se mențin iarăși printr-un grup de stimuli situaționali (triggeri etc.) și se complică tot prin acțiunea corelată a mai multor factori.

În lumea științifică, în speță în științele psi (psihologie, antropologie, psihiatrie, psihopatologie), orice om care a avansat cât de cât în instruire s-a debarasat de obiceiul dăunător de a căuta mereu "un țap ispășitor". Așa ceva nu există, pur și simplu. Niciodată nu e "unul", ci sunt mereu unii.
Viața este relație, viul este organizat și funcționează sistemic.
Ceea ce pare a fi la prima vedere un fenomen unic e de fapt un grup de fenomene din care, însă, avem tendința să percepem doar acel fenomen (sau latură a lui) care ne sensibilizează mai intens ori pentru care suntem deja predispuși prin prejudecăți sau atașamente intelectuale. Sau pur și simplu prin anumite cunoștințe particulare care au rol de cadru semantic, ori montaj etc.

Homosexualitatea e o condiție aparte, extrem de complexă (sunt mii și mii de studii, cu mai multe sau mai puține rezultate aplicative) dar din păcate noi nu ne pricepem s-o abordăm și suntem ispitiți să o acceptăm ca stimul pentru reacții foarte agresive. Sau, dimpotrivă, prea "înțelegătoare"...

Ca bărbat și ca om creștin nu pot decât să mă rog Bunului Dumnezeu să ne dea înțelepciune față de această problemă amplu manifestată în ultimele decenii pe plan social, să ne ferească pe noi și pe copiii noștri de așa ceva, iar pe cei care se consideră homosexuali, ce să zic... Dumnezeu să îi ajute așa cum numai El o face cu Înțelepciunea și Puterea Lui.

Homosexualitatea nu îmi pare sub nici un motiv de dorit, după cum nici persecuția homosexualilor nu e un lucru folositor, bun sau frumos. Pentru nimeni.

Last edited by Ioan_Cezar; 24.01.2015 at 23:32:39.