View Single Post
Vechi 26.01.2015, 10:45:05
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

parascheva, nu toata lumea are posibilitatea sa mearga la preot bun (pe care in unele cazuri ii gasesti la zeci sau sute de km departare). Nu toata lumea isi permite sa dea pentru o sfestanie 100-200 de lei. Daca omul ala nu are banii aia, ramane cu casa nesfintita?
Acum, pe langa contributia anuala sau lunara sau cum o fii (nu, nu o platesc - prefer sa dau banii aia la Biserica unde chiar am gasit un preot bun), daca iti vine cu botezul acasa si pui mai putin de 10 lei pe masa ti se reproseaza ca trebuia sa pui macar 10 ca oamnii de obicei pun cel putin 15; nu conteaza ca te-a luat pe nepregatite si nu aveai bani in casa; oare avea si POS sa platesc cu cardul? Asa ca in oras eu nu contribui cu nimic la biserici; nu le bag eu benzina in bolide (ca deh, se respecta oamenii; nu conduc orice, numai audi, bmw, mercedesuri si ditamai wv passat - o fi o moda? - au);

Si din pacate preotii care sunt preoti doar pentru bani nu prea sunt exceptiile; nu in orase oricum; exceptiile sunt preotii buni, pe care ii gasesti greu si departe. Preotul bun pe care l-am gasit eu e preotul din sat de la bunica mea. Imi inspira si incredere, se implica in comunitate, face lucruri pentru mireni, a renovat biserica, vorbeste bland si da sfaturi foarte bune; nic cand ma mustra nu ma supar, pentru ca o face intr-un mod frumos; el e preotul la care mai am curaj sa ma spovedesc, dupa toate "intamplarile" de prin oras (lucru care m-a si facut vreo 7-8 ani - pana ininte de cununie sa nici nu ma mai spovedesc si automat impartasesc).

Ma rog, ideea era ca nu toti sunt la fel si uneori ca sa gasesti un preot bun, bland si care sa nu fie doar pentru bani dureaza o vreme si poate ai si ghinionul sa il gasesti la 50 -60 km departare - sau mai mult.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote