În prealabil postat de Parascheva16
Eu vorbesc din propria mea experienta. Una e teoria, alta e practica.
Nu toate scolile sunt asa stricte, dar can vine vb de copiat, majoritatea nu accepta. Mai sunt si scoli unde violenta e in toi, dar depinde de cartier. Eu am fost la o scoala unde majoritatea sunt evrei. :)
*
Una e sa pui filmulete din cand in cand, si alta e cand tot ce faci e sa te uiti la filme de pe youtube unde unu iti explica diferite notiuni/lectii din biologie. Pai, nu prea mai e nevoie de profesor in acest caz si deplasarea pana la scoala nu isi mai are rostul. Mai bine mergem la un muzeu, decat sa stam in banca sa ne uitam la filme pe youtube, ptr. ca profa nu se sinchiseste sa predea.
Cei mai buni profesori pe care i-am avut aici, au fost ori din Estul Europei, ori din tari ca Egipt. Foarte inteligenti si bine pregatiti. Aici nu e nevoie sa faci facultatea de matematica ptr. a preda matematica. Faci un colegiu de 1-2 ani despre psihologia copilului, predare si cam atat. Cunosc o doamna, care in Romania era profesoara de matematica, si imi povestea despre perioada in care facea meditatii aici. A spus ca elevii erau foarte mirati ca stia sa explice problemele de matematica fara sa se uite in carte.
Statistic vorbind, oamenii restin mai bine informatiile citite, decat cele vizionate.
Apoi, consider ca tehnologia trebuie sa te ajute, nu sa iti inlocuiasca creierul. La mate, calculator. La explicat, video. Sa ajungi in facultate si sa nu stii cat fac 7x8, nu mi se pare normal.
In general, nivelul in invatamant mi se pare foarte slab. In Europe, chiar si in Vest, nivelul e mult mai ridicat. Insa, ca si in Europa, diferenta dintre scolile private si scolile publice este enorma. In Vest este o traditie lunga cu scolile private si scolile cu camin- boarding schools (practic, copilul locuieste la scoala: doarme, invata, se joaca etc. Din pacate, sunt parinti care isi dau copiii de 6-7 ani la astfel de scoli, pana termina liceul, si ii vad doar in vacante-cazurile extreme).
Totusi, elitele sunt ajutate si promovate. Copiii f.inteligenti, merg la scoli speciale, primesc bursa la scoli private, sunt sustinuti sa ajunga sus si deobicei angajati inca din facultate.
|