oaia are dreptate. Ca elev intr-o scoala numita pe vremea aia "de fite" (deh, mi-a trebuit scoala buna, am dat de scoala de fite; ghinionul meu), am avut in clasa, de fapt, in scoala mai mult de un sfert din elevi, specimene de genul celor de care vb oaia. Si e nasol si pentru cei care nu au posibilitatile acelea financiare si naste frustrari (ca si copil, ce stii? Vezi doar ca aia nu-s anctionati in nici un fel si fac ce vor si te trezesti ca tu, ca si copil normal, de nivel inanciar mediu, daca cumva ai o absenta peste cele 10 permise, te trezesti cu nota scazuta la purtare, si cei care au bani si au peste 400 de absente nemitivate au 10 la purtare si niste medii umflate la mai toate materiile, incepi a devii frustrat). Cel putin in primul an e scoala, pana te prinzi care e de fapt treaba si de ce e asa.
Am avut noroc si de profesori care nu s-au lasat manipulati de banii lor, dar ff putitni, si aceia au avut de fuyrca cu diriga si directiunea, si majoritatea au plecat dupa doar 1 an de predat in acea scoala...
Viata bate filmul, asta e clar. Si e greu sa te bati cu sistemul corupt.
Oare e ce a scazut in halul asta rata de promovabilitate a bacului? Pentru ca nu se mai poate copia ca inainte, pentru ca nu se mai poate plati examenul ca inainte, desi inca se poate daca ai oameni sus in varful piramidei sistemului de invatamant.
Pai eu m-am trezit la bac ca fata de bani gata care si-a platit diriga si directoarea ca sa treaca la toate materiile cumva, a luat la bac note mai mari ca jumatate de clasa; oameni cu pregatire medie spre buna. Eu am liat 8,80 (eram in prima jumatate din clasa, si draga de ea, a luat 9,47 - oare cum?! Ca era bata la toate materiile; daca o ascultai cand iesea la raspuns - la orice materie - te cruceai). Si asta era in 2009. Nici nu vreau sa ma gandesc ce e acum si cum va fii cand copiii mei vor merge la scoala. Zau ca daca s-ar putea, as opta pentru home school-ing in conditiile astea.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
|