View Single Post
Vechi 27.01.2015, 18:15:52
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E evident ca sopul ateilor era sa faca mai putini copii ora de religie, ca sa devina si ei atei.
Cred ca ateii se gandesc mai mult la copiii lor decat la ai celorlalti. In imoralitatea lor, ei sunt mai egoisti de fel. Ma indoiesc ca urmaresc un scop d-asta, cu iz masonic.
...Dar n-am de unde sa stiu ce e in capul celor care au facut sesizarea/plangerea.

Oricum, nu ar trebui sa fie probleme cu credinta pentru ca asta nu se preda la scoala. De ce sa devina atei fara orele de religie? Credinta in Dumnezeu trebuie insuflata de catre profesori sau parinti? Suna ciudat... . Stiam ca e suficient ca un copil sa se uite in jurul lui, la copaci, animale si la natura si sa se intrebe cine a facut toate aceste minunatii. Un adevar atat de evident, din viata de zi cu zi nu trebuie predat la scoala.
De cand are revelatia nevoie de suport uman? N-ar mai fi revelatie atunci, nu? ...Sa le aratam intai raspunsurile ca mai apoi sa-si puna intrebarile? Nu mi se pare corect.

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Astfel, unii parinti poate nu sunt prea practicanti si nu-i intereseaza, altii or sa se gandeasca si cei binevoitori o sa le spune ca nu e bine sa faca ora de religie copiii, etc.
In situatia mentionata apareau doua probleme, din care doar una intra in conflict cu principiile seculariste, celalta fiind independenta de acestea.
1) problema de fond - inscrierea din oficiu a elevilor la ora de religie incalca dreptul la libertatea constiintei (cred ca asta clama cel care a facut sesizarea/plagerea);
2) problema practica - unitatile scolare isi declinau responsabilitatea supravegherii elevului care nu participa la orele de religie.

Motivatia initiala a Curtii a fost simpla: "cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea". ...Si mai adaug: "indiferent daca se constiutie sau nu in majoritate". Majoritatea nu este intotdeauna un raspuns al democratiei. ...Altfel nu mai vedeam picior de roman de etnie maghiara prin tara, nu? Facem un referendum "democratic" si in privinta lor?
Reply With Quote