Citat:
În prealabil postat de CristianR
Se pare că numai eu dau peste preoți atât de sfioși, încât ori nu vor deloc să ia bani, ori primesc fără să se uite cât. Cred că unul singur mi-a spus cât, dar a fost vorba de 20 de lei, nu de 200 (care chiar este mult).
Pe de altă parte, un preot nu este un prestator de servicii. El nu ar trebui să aibă tarife. El este omul lui Dumnezeu și ceea ce face pentru Dumnezeu face, nu pentru el însuși. Este într-o permanentă misiune, prin fiecare gest pe care îl face și prin care Îl vestește pe Dumnezeu. Creștinul, la rândul său, știe că preotul este om ca și el și are trebuințe materiale, iar el este dator să nu neglijeze aceasta. Părintele Galeriu spunea, despre timpurile grele de după război, că familia sa n-a dus lipsă de nimic, oamenii alegând mai degrabă să-și rupă ei de la gură, decât să fie lipsit preotul, având un binemeritat respect pentru părinte.
Tot lucrul bun se face cu dragoste.
|
Nici eu nu intalnit preoti care sa aiba tarife sau sa ceara o suma anume,ci doar "cat doresc/ma lasa inima".
Dar oare cat sa ma lase inima in fata unui om mai vrednic decat mine in fata lui Dumnezeu?unui om caruia ii pasa de viata mea,de devenirea mea si care mai isi face si timp sa se roage pt iertarea mea?
Probabil ca exista o psihologie fina de genul :asta este f elegant imbracat si cu o tona de aur pe el,daca ii cer 100,200 nu gresesc deoarece are de unde!
Si nu este gresit,este normal sa ceri mai mult celor care arata ca isi permit sa traiasca pe picior mare,ar fi chiar anormal sa ceri si celor bogati si celor saraci doar 20 de lei.