1. Eu sincera sa fiu, nu stiu cum este.
Yasmina are dreptate ca nu are vina copilul.
Si totusi nu cred ca vor accepta preotii sa-l boteze daca parintii nu sunt ortodocsi asa cum trebuie si traiesc in pacat.
Poate ca o fi vreun preot mai indulgent si care sa-si asume riscul si pacatul.
Nu vad nici rostul si nici nu inteleg cum se poate face educatie ortodoxa copilului daca parintii nu vor sa-si rezolve mai intai problema lor.
Da, daca o femeie a facut o greseala si a ramas insarcinata, dar nu mai face si nu mai traieste in desfrau, este o alta situatie. S-a intamplat. Dar se corecteaza, traieste in abstinenta, sau se casatoreste.
Dar daca totusi continua cu pacatul, atunci ce poate sa faca si preotul.
Eu nu vreau s-o critic pe fallen ci s-o incurajez.
In primul rand sa nu mai tot stea sa se gandeasca "daca o fi si n-o fi" ci sa vorbeasca totusi cu sotul ei si cu un preot.
Mai intai sa vada ce ganduri de casatorie are sotul. Apoi sa-si faca un duhovnic la casa noua. Sa-i faca si sfestanie si s-o sfatuiasca mai departe. Casatoria se poate face si cu bani putini. In fond este o slujba in biserica si o hartie la sfat. Restul nu este important.
Se poate rezolva totul, daca se doreste. Si Dumnezeu ajuta.
Noi aici pe forum nu stim nici pentru noi.
2. In alta ordine de idei, pentru Yasmina.
Am citit undeva despre un japonez care inca profeseaza ca medic (dar onorific) ca medic, la 103 ani.
Spune ca lucreaza cu placere. Mananca pe apucate si de toate: lapte, carne de 2 ori in saptamana, fursecuri.
Ce inseamna pacea (lipsa de stres) si probabil si genele!
Last edited by sophia; 28.01.2015 at 12:53:36.
|