Citat:
În prealabil postat de corbu
Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
folosirea mijloacelor masmedia e f.f.buna pt ca in biserica maieste lume care fiind in spate nu aude predica si slujba bine ,fiind la distanta ,si dc mai e si cu un grad de surzenie ,fiind mai in virsta ,babe si mosi ,si ei tre sa auda si sa inteleaga ,adica si cei din spate ,de mai departe de iconostas si cei mai in virsta la care auzul nu mai asa de fin ca la tineri
|
Ai spus f. bine ,,[b]in Biserica[/size]'.Eu sunt impotriva folosirii difuzoarelor [size=2] exterioare[/size], a difuzarii slujbelor si propovaduitorilor de toate soiurile la radio si tv. Nici una din aceste mijloace mass media nu ajuta cu adevarat la formarea si pastorirea unor adevarati si buni crestini.
|
Si pe strazi, in piata, intre blocuri daca s-ar pune difuzoare cu muzica psaltica ce bine ar fi:)
De multe ori am trecut pe lanaga o Biserica in care am intrat tocmai fiindca am auzit slujba la difuzoare de la intrare.
Inflexiunile cantarilor bisericesti au ceva dumnezeiesc in ele, deaceea au puterea de a misca imediat inima si firea noastra cea buna, primita de la Dumnezeu! spre a face tot bine...
Iar cand am fost departe de biserica urmaream Sfanta Liturghie la tv, radio, internet. Deci chiar si auzite prin tv si radio etc au acelasi efect binefacator, caci gandul e acolo in biserica desi trupul nu e, lucru de care se oftica, se teme Satana, care ar vrea ca acestea sa-i slujeasca numai lui...
Daca slujbele ortodoxe trebuie sa ramana in biserica atunci si satana sa-si tina adeptii departe de massa-media, stati in bordeluri si discoteci si nu mai scoateti nasul afara, spurcand si pe altii. Deci, mai Aghiuta, mai lasa-ne in pace cu ideile intunericului, cum ca nu sunt bune slujbele la tv etc...