Antonia,
Apocalipsa nu o putem interpreta oricum. După cum ai observat e multă simbolistică. Asta nu înseamnăcă sunt pro cip, dar ne aruncăm prea devreme în luptă, cum spunea și pr. Rafail. Nu e cazul să ne împotrivim unui sistem care, în cazul de față, nu are nimic de a face cu credința, cu lepădarea de credință.
Apoi, sunt atâția duhovnici (rugători, postitori), inclusiv Sfântul Sinod, care ne sfătuiesc să ne apropiem de Hristos, de Sfintele Taine, doar în acest fel putem discerne binele de rău și să "biruim". De fapt, nu noi biruim, ci Hristos din noi. Așadar, preocuparea noastră să fie Hristos și nu actele cu cip.
Interpretarea semnelor vremurilor lasă-le în seama Bisericii pe care porțile iadului nu o vor birui. Părerea unui părinte nu poate prima în fața Bisericii. Cei răzvrătiți nu mai trăiți cu impresia că Biserica este nu știu cum. Biserica suntem noi, fiecare dintre noi, Biserica nu este numai preotul sau clerul. Dacă noi i-am vedea pe ierarhi, pe preoți ca parte din noi, nu cred că am mai arăta cu degetul spre ei.
Aceste idei nu fac decât să aducă dezbinare, tulburare, neascultare, și cred că știi și tu de unde vin toate astea.
Last edited by ovidiu b.; 30.01.2015 at 21:29:45.
|