Subiect: Remember
View Single Post
Vechi 30.01.2015, 21:35:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Sâmbătă, 31 ianuarie. . .

"Vine o vreme când viața ta se cere rostită și altfel decât în graiul convențiilor sociale, mai adevărat adică și mai de-a dreptul, și atunci, în lipsă de altceva, ți-o iei de la capăt pe amintiri, de-a rostogolul, ca apa muntelui poticnită n pietre, și o duci până unde poți.
Memoriile mele sunt departe de a fi complete, mai cu seamă ultimele capitole, pe care le-am scris biciuit de timp. Dar, așa cum sunt, ele se vor și se propun o mărturie nu numai a unei lumi, ci și a unui suflet. E vorba de sufletul meu".
Valeriu Anania
Memorii (editura Polirom, 2008)

Sâmbătă, 31 ianuarie, se vor împlini patru ani de când a plecat la Domnul ÎPS Bartolomeu Anania, mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului și arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului. Înalt Preasfințitul Părinte Anania a fost o prezență marcantă, care atrăgea prin gesturi, prin firea lui impunătoare, prin vorba blândă, dar fermă. Era un om modest, iar prefăcătoria era străină de ființa sa.
În multele sale pelerinaje, ÎPS Bartolomeu Anania a binecuvântat cu prezența și fapta sa și locurile noastre, revigorând viața monahală din Ardeal. În Bistrița-Năsăud a redeschis și reînființat multe mănăstiri și schituri, iar crucea de la Piatra Fântânele stă mărturie a dragostei celui care a fost ÎPS Bartolomeu Anania pentru meleagurile bistrițene.