Ingerul
O intamplare cu micutul Aliosa.
"El a fost botezat la 3 ani si jumatate si a fost foarte incantat la gandul ca are de acum un Inger-pazitor.De aceea,o presa mereu pe mama lui cu intrebari:
-Mama,cu Ingerul se poate vorbi?
-Se poate.
-Mama,dar te poti juca cu Ingerul?
-Nu stiu.
-Mama,unde este acum Ingerul meu,prieten?Hai te rog,arata-mi!
In acel moment mama scotea din cuptor placintele si,frigandu-se cu tava,a spus intr-un moment de suparare:
-Iata cum s-a legat scaiul de mine:"Arata-mi,arata-mi!"Cere de la Domnul,El poate orice!Eu ce pot sa-ti arat?
Aliosa a stat in tacere in fata icoanelor si a alergat in livada la joaca.Spre amiaza s-a intors cu o noutate:
-La mine a venit un nene cu aripi.
-Ce fel de nene cu aripi?s-a mirat tatal.
-Unul bun,ne-am jucat si am vorbit.
-Despre ce?
-Nenea,ii spun,esti atat de inalt,mai mare decat acoperisul.Da-mi,te rog,marul din copac,caci tatal meu nu poate sa ajunga.Si el mi l-a dat ,iata-l!
Aliosa a pus pe masa un mar rosu si mare care le era cunoscut tuturor.In livada nu mai erau de mult mere,dar toata toamna,in varful copacului batran,mai inalt decat casa,se vedea acest mar rumen si Aliosa ii ruga pe toti sa I-l dea.
Tata s-a urcat pe scara si n-a ajuns.Mama a incercat sa-l doboare cu un bat,dar n-a reusit.Iar nenea cel bun cu aripi a venit si I-a dat copilului marul.
La copii lucrurile decurg cu simplitate.Dupa curatia inimii ei pot vedea si Ingeri,caci sufletul inca nu este schilodit de rautate."
extras din romanul"Ziua Sfantului Arhanghel Mihail"de Nina Pavlova 2014
Editura Egumenita
traducere din limba rusa,Diana Gutu
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|