Citat:
Īn prealabil postat de Wryetui
Eu nu am venit aici nici sa judec pacatele altora nici sa ma intereseze de ele, nu stiu de unde a venit afirmatia aia, am venit pentru ca eu m-am nedumerit de afirmatiile de pe internet, de ce unele reguli date evreilor le mai tinem si altele nu, cum a fi acea interzicere a homosexualitatii. Mihnea Dragomir mi-a dat o explicatie, dar tot nu stiu ce ne a facut sa tinem unele si altele sa nu o mai facem, pe ce criteriu.
|
Pentru ca lumea se schimba. Daca acum 3000 de ani, sa omori o femeie pentru ca nu era virgina la casatorie era practicat fara nici o problema, acum nu mai este acceptabil. La fel cu hainele, in zilele de azi este o absurditate. Cine stie ce motiv a avut Moise sa scrie asa ceva in cartile lui, dar contextul de acum 3000 de ani era total diferit de cel de acum.
Pe vremea aceea multi se imbolnaveau de la fructe de mare, si de la faptul ca mancau carne de porc (care poate avea boli daca nu este gatita bine). Acum putem sa evitam asta. Pe vremea aceea era mai greu, si de aia scrie in Biblie sa nu mananci fructe de mare si porc.