View Single Post
Vechi 01.02.2015, 20:08:02
alex190
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acuma, nu vad ce legatura este intre Uniunea Europeana si relele mentionate. Astfel:
-Avortul a fost permis pentru prima data intr-un stat in URSS.
-Lipsa educatiei religioase la fel. In Romania, pentru prima data nu s-a mai facut educatie religioasa in timpul comunismului si nu dupa aderenta la UE. Programele de studiu nu sunt de competenta UE, ci tin de Ministerele Invatamantului din fiecare tara.
-Libertatea de exprimare, in limitele ingaduite de Domnul (a nu face rau altora) ar fi un lucru bun. Dar, in vremurile noastre, libertatea de exprimare este din ce in ce mai ingradita. Pe de alta parte, cel mai mare grad de ingradire este intalnit in tari din afara UE.
-Bunul simt ar fi bine sa fie copiat dupa media tarilor din UE. Dar ceea ce intalnim la noi, pe strada, este mai degraba mitocania decat bunul simt.
Intr-adevar, m-am gandit si eu ca interzicerea educatiei religioase a mai existat de-a lungul timpului, in comunism, asa cum bine spuneti.Dar atunci nu exista pericolul de astazi.Oamenii nu sunt constienti ca nu exista democratie si nici libertate, decat aparenta si temporara.Pot ei refuza educatia religioasa traditionala, dar in curand, la cum merg lucrurile, vor fi fortati sa primeasca o alta.
Intr-adevar, programele de studiu tin de fiecare tara.Dar tarile mici si sarace, nu pot decat sa le copieze pe celelalte.In secularizare, legalizarea homosexualitatii etc.Astea sunt relele la care ma refeream.Bineinteles ca occidentalii au si multe calitati.Dar in curand nu ii vor mai ajuta cu nimic aceste calitati, si aceasta libertate rau inteleasa.

Imi cer scuze, nu vreau sa deranjez pe nimeni.Sunt doar pareri personale.Sincer, sunt intr-adevar ingrijorata, pentru ca am trait multi ani in alta tara si am vazut cu ochii mei pericolul care ne paste.Intradevar, orice ar fi,mergem cu Dumnezeu inainte!Dar, slaba din fire cum sunt, ma doare sufletul pentru copiii nostri si pentru ce ii asteapta...De fapt, am citit ca insusi Parintele Arsenie Boca plangea uneori, gandindu-se la ce ne astepta: vremuri in care ne vom ruga mortii sa iasa din morminte, ca sa intram in locul lor.Daca dansul plangea, eu, ca mama, cum nu as face-o?

Last edited by alex190; 01.02.2015 at 20:11:13.
Reply With Quote