Citat:
În prealabil postat de alex190
Oamenii nu sunt constienti ca nu exista democratie si nici libertate, decat aparenta si temporara.
|
Libertatea, inteleasa politic, e o utopie. Libertate, in intelesul ei crestin, avem deja si am avut mereu. In cartea sa "Lanturi si teroare" episcopul Ploscaru al Lugojului spunea ca in anii lungi de inchisoare se simtea mai liber decat cei de afara. Fiindca el era deja in inchisoare, pe cand cei de afara se temeau de ea si nu mai erau liberi.
Iar democratie avem. E reala si nu aparenta. Cei care conduc sunt, cu adevarat, expresia vointei poporului, iar cei invinsi in alegeri si-au recunoscut, cu cavalerism, infrangerea. Problema este alta: ca ne indreptam spre o oranduire pe care as numi-o totalitarism democratic. Democratia nu este nici mai buna, nici mai rea decat alte forme de guvernamant (monarhia, aristocratia). Toate acestea sunt bune sau rele in functie de raspunsul dat la chemarea lui Dumnezeu de construi Ierusalimul pe pamant asemenea celui din Cer. Daca intr-o democratie conducatorii reprezentanti ai poporului isi ascund capul in nisip nedorind sa auda de Dumnezeu, se cheama ca avem o democratie construita pe nisip si nu pe stanca cea tare a credintei.
Citat:
Intr-adevar, programele de studiu tin de fiecare tara.Dar tarile mici si sarace, nu pot decat sa le copieze pe celelalte.In secularizare, legalizarea homosexualitatii etc.
|
Nu neaparat. De exemplu, Ungaria este o tara mai mica decat Romania. Si, cel putin daca ne gandim la resurse naturale, mai saraca decat Romania. Este in UE de mai mult timp decat Romania. Este in spatiul Schengen. Si totusi, Ungaria a ales sa se defineasca drept o tara crestina. Asa incepe constitutia Ungariei: Ungaria este o tara crestina. Statul ungar este obligat de Constitutie sa apere viata. Sute de scoli au fost restituite proprietarului de drept care le-a ridicat: Biserica. Casatoriile homosexuale sunt interzise si, in principiu, sunt interzise si avorturile care nu au alta justificare decat capriciul. Noi de la tari mici din jurul nostru, cu care avem un trecut comun trebuie sa ne inspiram, nu de la ce se intampla in perfidul Albion, nici in Teutonia, nici in "sora mai mare" Franta, care a taiat capul regilor si preotilor cu un secol si ceva inainte ca bolsevicii rusi sa faca acelasi lucru, tara in care, din "Liberte, Egalite, Fraternite ou la Mort", democratia a inceput cu "La Mort".
Citat:
Dar, slaba din fire cum sunt, ma doare sufletul pentru copiii nostri si pentru ce ii asteapta...De fapt, am citit ca insusi Parintele Arsenie Boca plangea uneori, gandindu-se la ce ne astepta: vremuri in care ne vom ruga mortii sa iasa din morminte, ca sa intram in locul lor.Daca dansul plangea, eu, ca mama, cum nu as face-o?
|
Din copiii nostri suntem chemati sa facem soldati ai lui Cristos, care sa pregateasca domnia sociala a Lui. Nimic nu e pierdut. Cat asteptam noi de la Dumnezeu, tot atata asteapta si Dumnezeu de la noi. Cand, in lunga istorie a Poporului Lui, urgia lui Dumnezeu a venit, a fost spre indreptare si spre regasirea dintre Popor si adevaratul lui Principe. Vor veni, iarasi persecutii, asa cum au mai fost, inclusiv in istoria foarte recenta ? Se prea poate! In acest caz, copiii nostri vor avea o sansa pe care noi nu am avut-o. Bunastarea si traiul fara griji pot ucide mai multe suflete decat lipsurile. Persecutia e o sansa formidabila pentru orice crestin. Asta nu inseamna ca vrem sa ajungem acolo, ci ca, de vom ajunge, stim ce avem de facut si nu refuzam invitatiile care vin de la stapanul nostru. De plans, ca parinti, sigur ca am plange. Cat de mult a plans Sfanta Fecioara la poalele crucii, cand "sabie a trecut prin inima ei"! Dar adevarata noastra raspundere si chemare, ca parinti, este mult mai mult decat sa asiguram copiilor nostri o viata fericita de inca 20, 40 sau 60 de ani pe pamant. E-i pregatim pentru o eternitate de fericire fara asemanare pe pamant.