View Single Post
Vechi 01.10.2006, 15:45:05
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Are dreptate Eliade cand spune ce spune, ca sinceritatea ta e interpretata in functie de asteptarile celuilalt. Dar eu cred ca noi nu trebuie sa ne punem problema "ce crede celalalt", ci mai repede "ce cred eu", sunt sau nu sincer. Si daca am putea, chiar putem sa ne intrebam "Dumnezeu, Care vede tot si stie tot ce sunt eu si cum sunt eu, m-ar considera sincer?".

Mi se pare important ca tu sa simti ca esti intr-adevar sincer si, chiar daca ai putea sa maltratezi adevarul ca sa-i pare celuilalt mai credibil, tu sa pastrezi calea adevarului si a sinceritatii. Si sa nu te intereseze ce crede celalalt. Astfel te simti eliberat, curat, sincer. Si atunci mai faci un pas spre asemanarea cu Dumnezeu. :)
Am o propunere, tocmai pentru ca nu ne putem vedea, nu ne putem privi in ochi, hai sa fim sinceri si sa nu umblam cu imbarligaturi... Pe cine vrei tu sa minti? Joci cinstit ca sa fii aproape de Dumnezeu! Ma, baiatule! Cui vinzi tu castraveti? In viata trebuie sa mai faci si compromisuri si inca mari de tot ca sa-ti mearga bine, sa fii fericit si multumit. Citeste bine ce a scris Eliade, nu-i da dreptate in ceea ce a scris fara sa intelegi si, mai ales, nu lega citatul de Dumnezeu, de religie sau credinta ca n-are nici o legatura.
Reply With Quote