View Single Post
Vechi 04.02.2015, 12:52:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Hai să te întreb eu: dpdv al medicului creștin catolic, metoda calendarului e metodă contraceptivă sau nu?
Nu, in niciun caz metoda calendarului nu este o metoda contraceptiva. Metodele contraceptive sunt acelea care extrag stafidele din tort. Un act sexual reprezinta consumarea unui pacat al contraceptiei daca la acel act sexual am luat masuri ca sa reduc posibilitatea conceptiei cu scopul de a nu avea copii.

Citat:
Că dpdv al medicului creștin ordox e.
Stiu, desi nu am citit niciun document megisterial ortodox care sa afirme asta.
La urma urmei, intrebarea centrala a topicului este cum fac preotii ortodocsi ca nu au mai multi copii. In subminimal, eu simt nu o intrebare, ci o afirmatie: "asa-i ca folosesc metoda calendarului, deci contraceptia ?".

Desigur, putem ocoli intrebarea prin dictonul "nu zi ce face popa, fa ce zice popa", caz in care ASTA inseamna talent de politician. Sau, putem recunoaste ceea ce stim deja. Ca marea majoritate a oamenilor traieste in pacat, dintre care unii sunt preoti, altii suntem laici.
In sfarsit, putem dezbate daca metoda calendarului este o metoda contraceptiva. Presupunand ca asta e cea folosita si nu pilula, steriletul, cauciucul, etc. In cazul acesta, asa cum am spus, plasarea subiectului la "preoti" nu e cea optima. A strica imaginea preotilor este ultimul lucru pe care mi-l doresc. Problema intereseaza pe toti casatoritii, laici sau preoti, precum si pe cei si pe cele care se pregatesc pentru primirea sfantului sacrament al casatoriei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote