Subiect: Istorii cu talc
View Single Post
Vechi 08.02.2015, 20:09:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Scrisoarea către Dumnezeu a unui copil sărac

Vântul șuiera cu putere, rupând crengile fragile ale copacilor neputincioși. Copilul cu ochi senini se plimba prin camera rece, sperând să se încălzească puțin; pe masa sărăcăcioasă zăcea o foaie mototolită pe care vântul o purtase aproape de căsuța unde locuia sărmanul suflet și o jumătate de creion primit de la un vecin mărinimos.
Salteaua ruptă găzduia o fetiță de o frumusețe covârșitoare, învelită cu două pături vechi care o protejau de frigul din încăpere.
Plimbarea prin cameră își făcuse efectul; după câteva minute, copilul se încălzește îndeajuns pentru a-și duce la îndeplinire idea ce i s-a născut de câteva zile în sufletul curat.
Cu sfială se îndreaptă spre masă și încearcă să îndrepte foaia dar, după câteva încercări nereușite, renunță și, luând jumătatea de creion, începe să scrie:
“Bunului meu Dumnezeu.
Doamne, îți mulțumesc pentru cele două pături primite de la vecina Anca… datorită acestor pături, surioara mea nu este nevoită să îndure frigul atât de aspru. Este atât de frumoasă, ca un îngeraș; ea mă determină să continui lupta cu sărăcia, iar Tu îmi dai puterea necesară pentru a răzbi. Doamne, știu că Tu mi-ai trimis creionul prin intermediul acelui om bun, iar vântul a primit poruncă de la Tine să îmi aducă această foaie. Îți mulțumesc, Bunule Dumnezeule!
Aseară Te-am văzut într-o icoană din biserica unde am intrat pentru puțin timp. Erai atât de blând și de smerit încât mă simțeam stânjenit, iar zâmbetul Tău dulce… o, zâmbetul Tău mi-a cutremurat inima umplând-o de o dulceață de negrăit. Tare mult mi-ar plăcea să fiu acum cu Tine, dar nu o pot lăsa singură pe surioara mea. Îmi amintesc cu dor și cu dragoste de poveștile pe care mama ni le spunea într-un grai atât de suav și de frumos seara, înainte de culcare… erau povești duioase, cu oameni buni, cu oameni sfinți, erau povești despre Tine, erau poveștile copilăriei mele care mi-au descoperit cel mai frumos dar: pe Tine, Dumnezeule.
Uneori mă simt singur. Ce prostuț sunt, nu-i așa? Știu că Tu ești undeva, lângă mine și mă privești cu iubire iar uneori, poate, mă strângi în brațe și, chiar dacă nu Te văd, inima mea Te simte sau ar trebui să Te simtă.. da, de aceea mă simt singur… inima mea nu Te poate simți.
Dumnezeul meu, îți mulțumesc pentru fiecare bătaie a inimii, pentru bucuria de a trăi și de a avea astfel șansa de a Te cunoaște. Învață-mă, te rog, să Te iubesc. Cu lacrimi în suflet, copilul Tău.”
Încheind scrisoarea, o pune într-un plic pe care scrie numele destinatarului. Își privește surioara și surâde înduioșat când aceasta zâmbește, din când în când, în somn; pășind încet până lângă saltea, se pune în genunchi, sărută fruntea fetiței după care iese afară din cameră, îndreptându-se spre poștă.
Vântul rece trecea cu ușurință prin hăinuțele subțiri și rupte, biciuindu-i trupușorul fraged. După câțiva metri parcurși, o voce impunătoare îl oprește.
– Unde te duci, băiete?
Copilul se întoarce timid. În fața lui stătea o femeie înaltă, cu ochi negri și strălucitori ce exprimau un caracter puternic.
– La poștă. Vreau să trimit o scrisoare.
Femeia privește plicul din mâinuțele care acum se înroșiseră din cauza frigului.
– Poșta este în drumul meu. Îți duc eu scrisoarea.
– Dar…
– Nici un “dar”. Este prea frig afară și nu vreau să te îmbolnăvești.
După un moment de tăcere, băiatul oftează ușor și îi dă scrisoarea. Îi mulțumește respectuos, retrăgându-se tăcut.
Rămasă singură, privește scrisoarea care o atrăgea într-un mod inexplicabil. Citind numele destinatarului zâmbește suav și, ascultându-și inima, începe să citească. Cuvintele au tulburat-o profund, zeci de minute plângând fără încetare.
Au trecut două zile de la aceste evenimente. Frigul s-a accentuat, pustiind cu răsuflarea sa de gheață micul oraș. În camera rece, băiețelul își ținea strâns în brațe surioara, cântându-i încet la ureche versurile copilăriei învățate de la iubita sa mama.
Se aud scurte bătăi în ușă; copilașii se privesc tăcuți unul pe celălalt. După câteva clipe, curios dar și precaut în același timp, băiatul se ridică și, cu mișcări lente, deschide ușa. Ceea ce vede îi paralizează pentru scurt timp trupușorul, împiedicându-l să reacționeze în vreun fel.
În pragul ușii era o cutie mare pe care scria “Din partea lui Dumnezeu, pentru copilul cu lacrimi în suflet.” Nu există cuvinte care să descrie bucuria care a cuprins cele două suflete inocente, lacrimile lor cristaline și zâmbetele curate ilustrând cel mai bine emoțiile prin care treceau.
Din spatele unui perete cu aspect neîngrijit priveau doi ochi negri înlăcrimați cu sclipiri duioase ce trădau o pace interioară și o bucurie tainică izvorâtă dintr-un gest mărunt care pentru cei doi copii era un adevărat dar divin. Inima femeii care citise în urmă cu două zile scrisoarea, se înduioșase atât de mult încât, cu ajutorul acelui băiat, reușise să-L găsească în inima ei pe Dumnezeu și, din preaplinul inimii, să dăruiască bucurie. Cu adevărat Dumnezeu lucrează în și prin oameni, iar fiecare gest frumos pe care îl facem semenului nostru este pentru el un dar de la Dumnezeu, iar pentru sufletul nostru, o mângâiere divină.