Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Deja ai generat abuziv dumneata cu afirmatia despre violuri....
Cu ce ar fi vinovata o copiluta de 12 ani ca a fost violata? Pentru simplul fapt ca s-a aflat la locul nepotrivit in momentul nepotrivit? Aia e o vina?
Sa fim seriosi.
Rezulta ca firescul lucrurilor in cazul uni viol e ca femeia a provocat violul din cine srie ce motive inexistente, prin faptul ca s-a intamplat sa treaca p[rin locul x in timp ce a,b,c aveau chef de violat?
Da, sunt cazuri in care violul e provocat, dar ale-as exceptiile, nu forescul.
ps: parca sunteti unul din profii mei de la facultate cu care am avut un semestru de discutii in contradictoriu (el si inca vreo 4 colegi vs. jumatate din grupa).
|
Mă iertați, scriam despre
generalizarea abuzivă (o distorsiune cognitivă), iar nu despre ...
generarea abuzivă!!.....:)
(Ce poate însemna aceasta? Este cumva noul nume al violului? Eu credeam că expresia se referă la experimentele alea de însămânțare în eprubetă...)
Prin firesc nu am voit să spun că violul ar fi ceva normal, bun, sănătos etc. Așa ați înțeles?...:)
Atrăgeam, doar, atenția asupra subiectului discuției de atunci, care avea deja un specific,
un firesc al lui.
Așadar, nu am făcut o afirmație de valorizare cu implicație morală privind problematica violului (am impresia că și Alin a interpretat asemănător, citind pesemne în grabă), ci una care invita înapoi la firul discuției. Așa cum se dezvoltase el, firesc, în acel moment.
În fine, să lăsăm lucrurile să meargă mai departe...
P.S. 1) Poate face vreun coleg
distincția dintre păcat și vină? I-aș rămâne de pe acum recunoscător.
2) Oare cum tâlcuim
"...și în păcate m-a născut maica mea"? (Ps. 50, 6) Am auzit pe un "credincios" că versetul se referă la curvie sau viol, la o naștere rușinoasă în orice caz... Așa să fi voit David să transmită nouă?... Să-l fi apucat pe David puritanismul și legalismul feroce în plin "taifas" cu Bunul Dumnezeu?...