Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Alin
Trecand peste stilul tau agresiv in limbaj, care si acesta poate fi catalogat dpdv psihologic, pot sa iti spun, apropo de autentificarea de care vorbeai, ca acestea sunt bla ba... pentru a sustine ideea necesitatii cardului. insa eu repet, cardul nu e necesar, se poate face centralizarea fara el. asta e clar.
|
Ti-am mai explicat, nu intelegi, te prefaci ca nu vezi, nu stiu, revenim:
Sunt doua parti:
1.
centralizarea - se poate fara, dar probabil era nevoie de un pretext pentru ea.
Si scotand cardul in fatza si cativa papagali isterizati,
adevarata problema a trecut neobservata.
2.
autentificarea - nu se poate fara, decat daca "sistem" are incredere in medicul de familie. Si nu are.
Citat:
In Anglia daca ai nevoie de reteta , intri pe site-ul cabinetului , iti faci cont, iti scri singur reteta - la boli cronice de exemplu - si o trimiti la aprobat. peste 24 de ore te prezinti la cabinet, unde o secretara o inmaneaza fara a te identifica si cu asta gata. Acum 4 luni mi-am schimbat medicul de familie. Si.... nu il cunosc, nu ma cunoaste, nu m-a consultat niciodata, in schimb imi elibereaza reteta lunar.
|
Si iti pui si singur diagnosticul?
Si dc te mai prezinti, dc nu ti-o trimite direct acasa sau o downloadezi de pe site?
Iti faci si 3 conturi daca vrei, ca si asa nu te indetifica nimeni?
Hai sa fim seriosi.
Citat:
Cum se face ca state bogate ale Europei nu au carduri de sanatate cu cip, insa noi un stat sarac ne permitem o astfel de cheltuiala.
|
Pai tot asa cum ne permitem si autostrazi de 60 milioane de euro pe km sau cum era..
Invata sa folosesti
QUOTE nu e atat de complicat..
Citat:
iti raspund ca ar putea sa te duca mintea ca nu este nevoie, intelegi? cu englezii, care de mult nu mai sunt englezi puri si care si-au amestecat, nu numai rasa ci si credintele, cu africani, cu indieni, etc nu e nevoie sa inceapa nimic cu ei.
|
Ba tocmai ca era, deja era implementat sistemul si brusc, Fratele cel Mare a dat inapoi, cu toate ca n-au iesit oameni in strada sa urle din cauza asta, etc.
Ca sa vezi..nu e cam nasol asta pentru teoriia conspiratiei?
Citat:
Insa cu romanul e nevoie. De ce? raspunde-ti singur. La ce sa fie nevoie sa faci cheltuieli, tu stat sarac cu niste carduri care nu iti sunt necesare in crearea unei baze de date unice, cand baza poate fi accesata cu ajutorul unui singur element gen cnp ? Trebuie sa fii de-a dreptul ilogic ca sa nu vezi inutilitatea cardului in crearea si buna functionare a bazei de date unice.
|
Dar tu pe ce lume traiesti? Pana acum Statul Roman ti-a creat impresia de cheltuitor chibzuit al banului public si bursc, asta contravine cu imaginea de ansamblu??
Citat:
oricum legea prevede clar ca ai dreptul sa refuzi acest card. deci refuzand, te afli sub lege si nu calcator de lege sau potrivnic. Atunci de unde campania agresiva impotriva celui care refuza? unde este toleranta si respectarea dreptului la libera exprimare? nu ti se pare deplasat atata agresivitate pentru niste bucati de carton care nu servesc la nimic?
|
Eu vad ca asta cu
"campania agresiva" apartine celor care refuza nu invers..
A se vedea videoclipul postat de antonia unde aia racneau ca posedatii ca lor nu le trebuie card..
Si alte link -uri, unul mai ridicol ca altul, argumente - unul mai prost ca altul, interpretarile Apocalipsei - sectarism peste sectarism, fudulie gratuita etc.
Pana la urma, bine ca macar au buletin, ca i-as vedea usor urland si ca nu au nevoie de buletin, lor sa le dea bancile credite si bani iar statul pensii doar asa, dupa figura si semnatura.
Citat:
tu vrei sa iei bucata de carton, eu nu o vreau. Si? eu am ajuns la concluzia, in urma experientei din Anglia ca nu e nevoie sa detin asa ceva. Am cnp , ei imi stiu datele de identificare, stiu exact cat cotizez la sanatate si daca cotizez, fisa mea se afla la medicul de familie unde scrie si cu cate kg m-am nascut, medicii raporteaza casei toata activitatea, deci?
|
Problema ta, problema mea este cand incepi sa ai
fantezii paranoico-religioase pe tema asta si sa le pui in carca ortodoxiei.
Citat:
Eu ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa pot cat mai mult sa stau in afara de acest sistem medical, sa pot merge la medic privat atunci cand am nevoie si sa nu ajung sa apelez la serviciile lor gratuite. ca am apelat aici si am fost la un pas sa ma nenoroceasca.
|
Foarte bine, dar ce legatura are problemele tale cu medicii cu
cauza isterico-religioasa a cardurilor care ai inceput sa o sustii?
Citat:
Iar informatii despre starea mea de sanatate nu le voi mai da, o sa am grija ca istoricul meu sa fie cat mai golut. la ce serveste casei de sanatate sa stie bolile mele?
la ce serveste statului sa stie de cate ori m-am racit, daca am avut hepatita sau nu , sau daca nu mai am un rinichi? sau daca sunt sensibila cu ficatul? sau daca parkinson este ereditar in familia mea? ori poate de cate ori m-am constipat si daca cumva sunt predispusa la vreun cancer de colon?
|
Lor nu in mod special, firmelor de asigurari da.
Citat:
aaa sa privatizeze zici. pai de ce Anglia se lauda cu sistemul sau gratuit de sanatate? si de ce nu l-au privatizat? insa noi , saraci cum suntem privatizam. adica singuri ne lovim peste cap ca suntem sado-masochisti.
|
Pai care "noi"? Tu, eu? Ai cerut tu asa ceva? Eu nu tin minte sa fi cerut asa ceva.