Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Antonia, iartă-mă, nu vreau să insinuez ceva. Îngăduie-mi să te întreb:aparatura medicală, apartura electronică și electrocasnică, liftul, autobuzul, avionul, trenul, mașina și toată tehnologia modernistă sunt lucruri drăcești?
|
Ovidiu, nu sunt lucruri dracesti, cum sa fie. Insa multi dintre noi, fiind lipsiti de intelepciune , ajungem ca multe lucruri ce ne inconjoara sa le folosim in detrimentul nostru, nu spre sporire duhovniceasca ci spre descrestere duhovniceasca. Iar prin portitele lasate deschise de noi, diavolul joaca tontoroiul.
Sf. Maxim Marturisitorul spunea, nu lucrurile sunt rele ci proasta lor intrebuintare.
PS. Acum o saptamana am citit o stire, cum ca un chinez a murit la masa calculatorului dupa ce a jucat jocuri pe calculator timp de 3 zile fara oprire.
Un alt exemplu: un doctor corupt a facut o operatie de scoatere a unui rinichi, la un om care a fost rapit , adormit si operat. Si care cand si-a revenit, a constatat ca nu mai are rinichiul. Acuma sa spunem ca aparatura folosita de medic este draceasca sau ca medicul a fost indracit cand a facut ce a facut?
Sau: doi tineri se joaca de-a raliul pe strazi si unul intra intr-un stalp si moare pe loc. Acuma sa spunem ca masina a fost indracita sau ca ei au fost cuprinsi de diavol cand au facut asta?
Antonia se referea la influenta nefasta a modernismelor si la tragediile care se intampla din proasta intrebuintare a modernismelor.