View Single Post
Vechi 26.01.2008, 15:46:00
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sa mai supun opiniei si niste recomandari:
- ideal e sa fi mers la cursuri, sa le fi citit acasa o data in timpul semestrului, apoi in sesiune- doar recapitulam.
- citim mult si nu dormim destul,ok. Eu imi calculam totusi orele de somn, sa fie vreo 6 din 24. Altfel citeam ineficient. Mi s-a intamplat sa dorm spre seara o ora (puneam ceasul sa sune)dupa care invatam mai bine. Ne fortam o saptamana sa nu prea dormim, sa zicem, dar pe urma e bine sa ne rezervam o zi pentru somn cat de mult.
- mitul piracetamului e fals, adica neadecvat pentru sesiune, isi face efectul(minor) dupa o luna, pana atunci doar ne agita. Piritinolul agita si mai tare. Am renuntat sa iau lecitina, ca nu am observat sa aiba vreun efect. Dupa cafea in asociere cu oboseala, am avut niste palpitatii, ca am crezut ca ajung la spital, ca sa nu mai spun de tremurat, de senzatia de frica.. Eu luam vitamine, ca nu mancam destul, si cateodata, magneziu cu B6, una pe zi 10 zile, dar am renuntat si la acestea, pentru ca nu am observat vreun efect.
- calmantele, gen diazepam, rudotel, xanax- bine ca se dau doar pe reteta speciala! Luau colege de-ale mele, apoi ne rugau sa le zguduim, sa nu adoarma. Nu le trezeau nici intrebarile profesorilor, cateodata. E mai bun lapte cald seara, baie calduta (nu fierbinte)seara, ceai de tei, camera aerisita. Diazepamul are efect variabil, functie de organismul fiecaruia. Si ramane cam 3 zile in organism. Exista riscul sa nu ne trezim nici la examen! Si somniferele mai moderne raman in organism, la unele persoane au efect si dimineata! Mai au un efect de scadere a capacitatii de concentrare, a atentiei care ne e necesara cand invatam. Sunt recomandate, insa, calmante usoare, celor care au dificultati de a face fata stresului, prin metodele nemedicamentoase.
- cand simteam ca nu mai pot retine, citeam o rugaciune. Asa, un sfert de ora. Paraclisul Maicii Domnului imi place mult.
- inca ceva foarte important: nu lipsiti de la Sf Liturghie, pe motiv ca nu aveti timp sa invatati! Am facut-o si pe-asta, si nu m-am putut concentra toata ziua pe urma, m-am simtit foarte prost.
- desi exercitiul fizic este contestat pe aici, mie mi-au prins bine cateva exercitii facute acasa, dimineata, vreun sfert de ora, simteam ca am alt tonus.
Va doresc sa treceti cu bine prin sesiune si sa aveti stres atat cat va trebuie, nici mai mult,nici mai putin!
Reply With Quote