Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Foarte frumos, felicitari! Doamne ajută si pe mai departe.
|
Mai departe... concursul s-a încheiat. A fost frumos și mai greu decât ne-am așteptat ...:) Cu fiece an e mai dificil, deoarece încep să se vadă roadele programului de introducere a șahului în școli: tot mai mulți copii, tot mai bine pregătiți, tot mai multe cluburi și antrenori tineri, pregătiți, dornici de afirmare. Asta e minunat, întrucât concurența puternică naște șahiști puternici. Din generația lor vor ieși peste câțiva ani jucători foarte buni (zice lumea ....; subscriu).
Ca joc, Tudor a mers foarte bine, a avut, practic, toate partidele câștigate. Dar a apărut o problemă nebănuită - nu știm să gestionăm avantajul și, mai ales spre final, Tudor a pierdut 4 șanse de victorie. Deși avea avantaj clar, suficient pentru a câștiga, din 4 partide succesive Tudor a pierdut două și a făcut două remize. Dureros, dar prețios pentru pregătire, pentru viitoarele campionate puternice.
La proba de dezlegări, Tudor a ocupat locul 4, fiind cu 25 puncte la egalitate cu locurile 3 și 5, diferențierea făcîndu-se nu după punctaj ci după vârstă și timpul de rezolvare a probei. El a rezolvat 5 probleme din 6, ultimei găsindu-i soluția ...după concurs, anume chiar în timp ce îmi explica, pe hol, de ce nu poate fi rezolvată problema...:) I-a picat în sfârșit fisa și, când a văzut cât era de simplă a izbucnit, desigur, în plâns...:) Deh, de-ale examenelor, poate ne aducem cu toții aminte de situații asemănătoare...
La șah clasic a reușit doar locul 10, un loc modest față de așteptările noastre și, probabil, față de posibilitățile reale. Dacă nu rata câștigul în cele 4 partide practic câștigate, ar fi adunat 8,5 din 9... Dar așa-i în sport! Sunt foarte mulți copii talentați și pregătiți iar acest concurs ne-a dezvăluit multe din sarcinile de lucru pentru viitor. În aprilie sunt Naționalele FIDE, vom avea prilejul să verificăm saltul în pregătire și combativitatea micului războinic...:)
Încă odată vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi și mai ales alături de Tudor care, deși ușor necăjit de rezultate, promite că peste 7 săptămâni va fi în forma lui cea mai bună! Mai că-mi vine să-l cred...:)
Doamne ajută!