Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m
Nu. Eu nu interpretez Apocalipsa. Preotii si calugarii care au facut-o e treaba lor. Poate au dreptate , poate nu, iarasi nu e treaba mea sa judec. De aceea am si spus ca trebuie sa ne detasam de Apocalipsa. Eu am tinut isonul bine, insa s-a trezit pe aici unul sa deturneze si sa incalceasca spusele mele.
Legat de Apocalipsa , sustin ideea ca nici nu ar trebui sa ne framantam cu gandul de a identifica timpurile vizavi de ea. Nu e necesar. Indiferent ca suntem mai aproape sau mai departe de sfarsitul lumii noi tot aceeasi viata trebuie sa o urmam, o viata crestina de iubire de Dumnezeu si de oameni. Ce va fi, va fi, cum va voi Dumnezeu. A vrea sa afli daca traiesti vremurile de pe urma, ca sa te pocaiesti , esti in mare pacat. Caci pocainta trebuie oricum.
Oricum eu sustin ca numarul 666 sunt pacate si nu e un numar in sine, strecurat pe nu stiu ce benzi, sau cum am citit ca virgula card inseamna drac si alte cele. Si daca inseamna ce? ne e frica de draci? daca ai pe Dumnezeu cu tine nu trebuie sa iti fie frica de draci nici daca s-ar urca in buzunar. Ca are grija Bunul sa il alunge.
|
In Apocalipsa, se vorbeste despre un ,,ceva" care poate fi pus pe mana dreapta sau pe frunte. Daca ar fi vorba despre pacate, acestea nu ar putea fi puse pe mana dreapta sau pe frunte. In plus, cum s-ar putea sa nu putem cumpara sau vinde daca nu avem acel ,,ceva"? Nu e chiar atat de greu de interpretat acest pasaj din Apocalipsa. Interpretarea data de Sfantul Paisie Aghioritul si de alti duhovnic romani, rusi si sarbi se potriveste mai bine.
Suntem tara sub ocupatie si se comite asupra noastra un abuz, ca sa ni se arate clar cine ne sunt stapanii! Cruci pe guri de canale ca sa le calce toata lumea, blasfemii la adresa sfintilor, a lui Iisus si a Fecioarei Maria, cipuri cu 666, semn al dominatiei evreilor! In locul numelui de botez ni se impune un numar al carui semn este 666, caci le stau in gat numele noastre crestinesti, cu sfinti ocrotitori. Indepartarea de posibilitatea mantuirii se face pe toate caile: prin promovarea pacatului care ne desprate de Dumnezeu si prin impunerea unor insemne anticrestine. Nu o spun eu, ci au spus-o altii inaintea mea.