View Single Post
Vechi 13.02.2015, 09:24:33
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Toti oamenii, cu exceptia Preacuratei, s-au nascut rai. Egoismul, intemperanta, neascultarea, concupiscenta, lasitatea si toate relele sunt constitutive naturii cazute a omului. In pacat si inspre pacat suntem nascuti, iadul este destinatia noastra "by default". Ceea ce ii transforma pe oameni facand-i din rai, buni, este exact societatea. Aici, am in vedere in primul rand Societatea cea Sfanta a Bisericii, care, cu mijloace vizibile si invizibile, opereaza vindecator asupra sufletelor. Am in vedere societatea parintilor, a celor dragi, care alcatuiesc Biserica Domestica. Am in vedere societatea magistrilor care au raspuns chemarii de a scoate copiii din bezna.
Si,dimpotriva, despre efectele altor societati, a se reciti Psalmul 1.
Bunului ascultator, mantuire!
1.De ce Preacurata s-a nascut buna?
2.Egoismul si tot ce ai insirat dumneata acolo le-am invatat de la oamenii din jurul nostru; prin imitare de cele mai multe ori (ca avem niste exemple de te doare capul).
3.Biserica in sine ne invata lucruri bune, dar cati preoti si mai inalti (chiar nu le stiu denumirile) ne dau un exemplu pozitiv prin propriul comportament. Pentru ca omului de rand deceaba ii predici una si faci invers; omul de rand se uita si daca faci ce predici; pentru ca e ipocrizie pura sa predici si sa ridici in slavi modestia, ba chiar saracia, cand in fata vilei te asteapta doua bolide de cel putin 50.000 euro. Uitati asa pierd bisericile crestinii caldicei; asa nu mai merg ei la biserici (cu b mic) si prefera sa se roage individual. Daca ar fi toti preotii exemplu pentru enoriasi, fiti siguri ca si oamenii ar veni cu adevarat la adevarata credinta. Ca sa gasesti un preot in care sa simti ca poti avea incredere trebuie sa cauti poate si ani de zile...daca mai ai ghinionul sa nu ai pe nimeni pe la tara, sansele sa ii gasesti scad si mai tare, caci se pare ca doar la sate au mai ramas preoti carora chiar le pasa; prin orase sunt muuult mai rari. Si nu, nu blamez, doar scot in evidenta de ce unii atei au devenit atei, de ce unii credinciosi caldicei ai devenit ceva gen semicredinciosi, de ce ortodocsi pleaca la alte confesiuni si asa mai departe. Iisus a stiut sa fie un exemplu pentru cei care l-au urmat, preotii de ce nu pot?
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote