Citat:
În prealabil postat de consuela
in primul rand cand vrei sa te sinucizi esti clar inconjurat de duhuri rele , si simti frica. Dar asta e nimic fata de frica si nelinistea pe care o vei simti in iad si cel mai rau e ca nu se mai termina, nu depinde de tine nu mai poti face nimic sa scapi!
Problema e alta: nu ne-a intrebat nimeni daca vrem sa existam sau nu si mai ales cand avem o viata infernala e normal sa ne gandim daca merita si pentru ce ni se intampla nedreptatile. Dar asta e, nu avem ce sa facem, cum nu am ales cand sa ne nastem si unde si daca sa existam sau nu, tot asa nu putem dirija de capul nostru ce va fi cu noi dupa moarte. E clar ca altcineva se ocupa de soarta noastra.
Si atunci de frica nu de altceva, ne chinuim sa respectam niste reguli in nici un caz usoare sau macar de dificultate medie, impuse de D-zeu, ca altfel e si mai rau.
|
Sunt intru totul de acord cu ce a zis consuela aici, pentru ca pana la urma si intr-un fel asa este. Cineva de sus ne-a dat viata, astfel sa constientizam ca existam pe un pamant alaturi de alte 5 miliarde de suflete, fara ca noi sa ne alegem numele, locul si timpul nasterii, inseamna ca Cineva coordoneaza totul cu un scop anume. Avand in vedere ca noi suntem datori lui Dumnezeu cu o moarte din voia Lui, iar noi avem libertatea de pana sa ne-o luam si singuri, pai la urma dupa ce ne prezentam in instanta la judecata sufletului sa nu generam pretentii sau sa ne intrebam de ce nu vom fi trimisi in iad, pentru ca majoritatea care se sinucid (in afara de cei bolnavi psihici pe drept) stiu de zvonul ca: "Daca te sinucizi din orice motiv si din voia ta, fara sa fii bolnav psihic, ajungi sigur in iad", avand in vedere ca toti stim acest lucru, nu avem scuze in fata lui Dumnezeu si ca atare vom fi judecati dupa fapta in sine.
Si inca ceva, apropo de cei care mor din cauza ca au salvat pe altul de la moarte, adica acel sacrificiu involuntar sau chiar sau chiar si voluntar, asta facand-o nu cu scop sinucigas din razvratire sau curiozitate, ci doar din reflexul de a scapa pe celalalt de la moarte, aici eu cred ca Dumnezeu va trata cu totul altfel problema, sufletul celui mort mai avand o sansa de scapare, Dumnezeu punandu-i in balanta si faptele sale, avand parte de o judecata milostiva si de una dreapta, cum au dreptul toti oamenii.