Schimonahul Gurie de la Mănăstirea Sf. Sava (Palestina): Părintele Justin nu și-a adăpostit conștiința la umbra răcoroasă a ascultării înșelătoare. Iar când timpul a cerut-o, a ieșit în arșița mărturisirii
,,Întreaga sa viață a fost o mărturisire. A început cu regimul comunist și deși a fost pedepsit cu 16 ani de temniță pentru împotrivirea lui dârză față de regim, trecând prin focul temnițelor comuniste, nu s-a potolit după cum așteptau puternicii timpului, ci s-a aruncat în a mărturisi credința și idealul său împotriva ecumenismului și a dictaturii biometrice. Dacă împotriva ecumenismului a avut ca susținere anumite canoane ale Sfinților Părinți care demonstrează că ecumenismul este erezie,
[COLOR=#ff0000] împotrivirea sa față de noile acte biometrice cu cip, a avut-o ca descoperire directă de la Duhul Sfânt[/COLOR], lucru susținut și de părintele Mihai Valică: „Și vă mărturisesc că ceea ce eu am studiat ca teolog la Freiburg și mă refer la tehnica RFID și la biometrie, părintele Justin a primit prin viziune dumnezeiască” (
Atitudini nr. 34/ 2014). Desigur problema fiind foarte importantă și de foarte puțini înțeleasă, a fost descoperită
celor care se află în strânsă legătură cu harul Duhului Sfânt. Îmi amintesc că de câte ori îmi zicea să predic fie la mănăstirea de maici, fie la cea de călugări și nu spuneam ceva împotriva ecumenismului sau a cipului, îmi zicea:
„Ai pierdut timpul în zadar”. Puteam să explic lumii lucrarea tainică a harului sau să vorbesc pe înțelesul tuturor despre lumina necreată, [COLOR=#ff0000]
dacă nu spuneam să se ferească de ecumenism și de cip, totul era egal cu zero. [/COLOR]De ce? Pentru că sunt problemele esențiale cu care trebuie să ne preocupăm acum
. Nu lași să ți se surpe temelia casei, iar tu te apuci să dai pereții cu var sau schimbi geamurile cu cele de termopan pentru că ai auzit că sunt mai bune."
Mai mult:
http://www.apologeticum.ro/2015/02/s...ii/#more-43278