View Single Post
  #3173  
Vechi 16.02.2015, 11:10:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Thumbs up

Credincioșii din Parohia „Nașterea Domnului“, Cluj-Napoca, s-au bucurat de spectacolul de forme și culori oferit de mărțișoarele expuse la biserica parohială, ieri, după oficierea Sfintei Liturghii. Copiii de la Cercul de pictură al parohiei, alături de coordonatorii lor, au organizat o expoziție cu vânzare în scop caritabil, o parte a fondurilor obținute urmând să fie donate Așezământului de copii „Sfântul Onufrie“ de la Mănăstirea Florești, județul Cluj.
La începutul perioadei de post, Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, oferă copiilor de la Cercul de pictură posibilitatea de a fi generoși și de a-și pune în valoare abilitățile manuale și artistice prin munca migăloasă desfășurată în atelierul de confecționare a mărțișoarelor.
Cei mai mulți dintre participanții la acest cerc sunt elevi la Școala „Constantin Brâncuși“ din Cluj-Napoca, condusă de directoarea prof. Eugenia Marcu. Ca în fiecare sfârșit de februarie, cei mici se străduiesc să aducă un strop de soare și mai multă lumină prin micile simboluri ale primăverii, mărțișoarele, care au fost reunite, începând de duminică, 15 februarie, până în martie, într-o expoziție cu vânzare.
Ajutor pentru copiii de la Florești

Prin intermediul „Târgului de mărțișoare“, copiii se pregătesc pentru o activitate caritabilă: o parte din fondurile bănești care se vor obține, vor fi îndreptate spre Așezământul de copii „Sfântul Onufrie“ de la Mănăstirea Florești.
Ei confecționează mărțișoare din ceramică din diferite materiale naturale, textile, plastice și neopren, îndrumați de coordonatoarele cercului (Georgeta Plăcintar, Sorina Haranguș, Ionela Szabo, Doina Mureșan și Marilena Asănică), care vor aduce bucurie prin culoare și gingășie pe fețele celor care le vor admira, dar și celor care le vor primi în dar.
Cea mai mare însemnătate a activității copiilor este cea educativă, pentru că vor învăța să dăruiască din munca lor celor lipsiți de un cămin și puținul acesta pe care ei îl vor da, va fi poate acel mult pe care l-a văzut Mântuitorul în „bănuțul văduvei“, pentru că este dat din toată inima și este muncit.

Începtutul postului
Tot în această perioadă, când credincioșii se pregătesc să intre în Marele Post al Sfintelor Paști, elevii claselor a IV-a A, a II-a B de la Școala „Constantin Brâncuși“, alături de cadrele didactice ale școlii, învățătoarea Elenea Țilea, învățătoarea Cecilia Pașca și profesoara de religie Daniela Necula, au participat, în cursul săptămânii trecute, la o activitate care a avut ca temă postul, susținută de preoții din cadrul parohiei. Părintele Dorel Man i-a primit pe micii oaspeți, apoi s-au rugat împreună și apoi le-a povestit ce importantă este această ascultare de Biserică, la fel ca și ascultarea de părinți și de învățătorii lor.
Apoi, elevii au dăruit celor prezenți un scurt program artistic cu cântece religioase și folclorice patriotice, primind în dar iconițe. A urmat „masa prieteniei“, la care cei mici au făcut și exercițiu despre ceea ce înseamnă postul în Biserica Ortodoxă, primind bucatele de post pregătite pentru ei de comunitatea Parohiei „Nașterea Domnului“ din Cluj-Napoca.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote