Citat:
În prealabil postat de maria32
Am scris intr-un mesaj anterior ca am cerut sfatul duhovnicului. Parintele duhovnic mi-a zis ca pana la minim 3 ani el da voie copilului sa fie impartasit si daca a mancat sau baut inainte, insa preotul de la biserica unde mergem sa ne impartasim nu tine cont de ce a spus duhovnicul meu. El are reguli proprii.
|
Doamne ajută! Părerea mea este că, dacă doriți să duceți copilașul la impărtășit la biserica din apropierea casei dvs., trebuie să respectați regulile stabilite de părintele de acolo.
Cu ani în urmă, am avut aceeași dilemă. Copilul meu cel mare avea 9 luni și, într-o duminică, la sfârșitul slujbei, l-am întrebat pe părintele de la biserica din apropiere dacă poate să îl împărtășească; copilul mâncase de câteva ore și în acel moment dormea în cărucior. Părintele mi-a răspuns că nu este posibil să îl împărtășească, pentru că a mâncat și mi-a explicat că alte mămici vin cu copilașii mici la împărtășit dimineața, înainte ca aceștia să mănânce. M-am cam enervat atunci, e adevărat, dar nu am trecut peste cuvântul acelui preot. Am mers de atunci frecvent la altă biserică din cartier, ce a devenit #Biserica noastră de suflet#.