Dar sa revenim la oile noastre...abia am reusit sa il conving pe al meu ca daca nu mananc carne o saptamana, nu se intampla nimic rau copilului...mai grav e ca inca nu i-am spus ca as fi intentionat ca sapt asta sa nu mananc carne ci doar ovo-lacto, iar urmatoarea sa tin post....adica doar proteina vegetala (nu m-as fi riscat sa ma privez de proteina, as fi mancat linte, fasole, humus, etc)...dar acum ce ma fac daca sapt viitoare nu ma mai lasa ??? Adica nu neaparat ca ma supravegheaza ce mananc, dar o sa ma puna sa cumpar si sa gatesc cu carne, si daca nu mananc si ramane si se strica, o sa observe, si apoi nu-mi convine mie nici sa cumpar si sa car nici sa ma chinui sa gatesc ceva ce apoi sa se arunce, mi-e si asa destul de greu la sfarsit de saptamana sa muncesc atata ( mai ales ca de cateva sapt sesiunea de cumparaturi de " grocery" urmeaza dupa alergarea capiata dupa materiale pt amenajari interioare-gresie, faianta, usi, parchet, etc, care invariabil se lasa cu dureri de cap, picioare, burta, plus nervii de rigoare si exasperarea ca nu se mai termina odata...)...pt saptamana asta am crezut ca ma scot, ca mancarurile cu branza sunt mai usoare si se fac ad hoc, nu pt o saptamana inainte ( ceea ce nici nu era sanatos), dar s-a prins aseara ca nu e nimic de ,mancare pt zilele urmatoare, si m-a certat ca de ce nu am zis ca trebuie sa ne oprim la cumparaturi...( si eu cred ca am dezvoltat rau de transport, nu mai suport deloc plimbarile care se lungesc, la cumparaturi ma plictiseam si inainte, e drept, nu mi-a placut prea mult niciodata, decanderam copil...si culmea, zilele astea chiar am vazut, inclusi in magazinele de amenajari, lume cu copii mici dupa ei...deci pt copiii din ziua de azi mersul cu parintii la cumparaturi e un " must"....)
In fine, ma gandesc ca as putea gati cateva feluri de mancare vegetala care sa contina si carne ( eventual gatita separat), dar eu s-o ocolesc, fara sa observe , atata doar ca el nu serveste orice mancare delegume ( ex praz), dar eu as putea sa-mi fac un praz cu orez, eventual cu ciuperci, o mancare de linte sau de fasole, etc ( la iahnia de fasole ma scot ca prajesc carnatul sau costita separat, dar la ciorba e mai naspa ca tre' s-o fierb imreuna cu ciolanul, si chiar nu-mi place si nici nu-mi face bine...nu stiu cum sa fac...mi-ati zis voi de sare cu aroma de fum, nu am vazut, n schimb pe aici se gaseste boia afumata; nu vreau insa ca toate mancarurile sa aiba gust si miros de afumatura, daca vreau asta pun chiar afumatura, dar candvreau mancare de legume vreau sa fie cat mai naturala...)
De doctor nu mi-e frica pt ca oricum nu i-as spune, si nici nu cred ca-l intereseaza ce mananc, si asa m-a certat azi ca am sunat sa fac programare pt controlul din sapt 12 si nu am stiut exact in ce zi am intrat in sapt 12 :P...( credeam ca sapt incepe de lunea, nu din ziua in care-ai zamislit...sau poate aia e " the first day of the rest of your life :D ???)...mai ales ca ei nici nu numara saptamanile din ziua conceptiei ( cica majoritatea oamenilor ar avea activitati mai intense, poate chiar cotidiene, si nu pot sti exact cand s-a intamplat, dar ce-i drept ca chiar daca ai avut o singura " intalnire", nimeni nu poate sti exact ziua si ora in care s-au intalnit cei doi gameti, se poate intampla si dupa trei zile (72h) de la rendez-vous...), drept pt care acuma doctorii socotesc saptamanile incepand de la ultima perioada a femeii...iar pe ecografia precedenta, facuta in 15 ian, intr-o joi, scria doua dati :7w5d si dedesubt 7w1d...si acum io am socotit ca au trecut 5 sapt de atunci, dar...cand am intrat in sapt 12 chiar nu m-am prins...( adica dc joi sunt 12+5 sau 12+1 ???)....in fine a zis ca ar tb sa ma duc maine dar nu are timp, sa ma duc miercuri...eu voiam joi dar a zis nu, miercuri...( cand am eu cam cea mai grea zi la serviciu...)
In fine, daca totul va fi in regula la acest control, Doamne ajuta, sper sa nu mai astept 2 sapt rezultatele la testul dublu, sunt doar 2 parametri biochimici, daca imi amintesc bine am citit ca iti vine rez cam in 2 zile, si intru in sapt 13, cu voia Domnului, zice ca atunci incepe sa se dezvolte scheletul si ai nevoie de mult calciu - " 4 portii" de lactate pe zi, plus fier, care poti sa-l iei si din vegetale ( spanac, linte) dar mai greu, vit C nu-i problema imi fac sucuri de portocale, dar cu calciul ala ma cam pune pe ganduri ca din cate stiu eu vegetalele astea de primavara ( spanac, urzici, ceapa, salata) cam chelateaza ( fura Ca), dar asta face si carnea, pd alta parte...nu-mi spuneti de soia ca nu stiu daca e ok, e estrogenica ( poate totusi un tofu mic mi-ar placea...), mai e si modificata genetic, iar lapte de migdale si caju nu stiu daca imi permit sa-mi faca asa cantitati indestulatoare..,plus ca uneori le nimerim si cam rancede...dar principala problema ramane ca mi-e frica de ce-o sa zica el, nu ca ar pati ceva copilul, ca doar is atatea mame vegetariene in lumea asta, si are Dumnezeu grija de copii....( la fel cum mi-e frica ca n-o sa fie de acord sa-l tin nemancat dupa 2-3 ani pt impartasanie, desi sunt destule mame care vin duminca cu copiii nemancati si nu am vazut niciunul letargic din cauza asta, cel mult sunt nerabdatori si agitati, mai ales ca alearga si li se face sete si " ei vor acum"...dar de obicei parintii nu le dau, le zic sa aiba rabdare, dupa ce se imparatasesc, si chiar nu am vazut sa lesine niciunul de foame sau de sete....insa daca Doamne fereste un cuplu ajunge la divort si proces pt custodie, se scot la inaintare toate asemenea argumente, ca l-ai tinut duminica nemancat si nebaut la 35°, sau ca nu ai fost atent/a si s-a lovit ( in timp ce tu vorbeai cu altcineva, vezi celebrul "Kramer vs Kramer"), l-a zgariat pisica cand l-ai dus la maica-ta, n-ai aer conditionat si se spuzeste copilul, etc si altele asemenea mizerii...
Last edited by fallen; 16.02.2015 at 16:49:27.
|