Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Cum ar fi avut urmasi Adam si Eva in Eden daca nu ar fi incalcat porunca?
|
Prin cuvânt. Așa cum la început prin cuvânt s-au făcut toate. Adam o vedea pe Eva (launtric vorbind) "os din oasele mele și carne din carnea mea", adică o vedea ca pe sine însuși. În momentul în care cad în păcat, Adam și Eva, pierd acestă conștiință. Pierzând prezența lăuntrică, au cautat prezența dinafară, adică unirea trupească. Înainte de cădere Adam și Eva traiu altă realitate, erau unul în celălalt, practic trăiau viața Sfintei Treimi, lucruri greu de pătruns cu mintea în starea noastră căzută.
Cred că protopărinții noștri aveau organe sexuale (sau o formă care a suferit transformări) de la început, Dumnezeu știind de mai înainte că va urma căderea. Imediat după căderea în păcat Adam și Eva s-au rușinat unul de celălalt, deși încă nu au fost izgoniți din Rai. Din cuvintele Sf. Grigorie Sinaitul reiese clar că în Rai înainte de cădere exista o trasformare a materiei, diferită de cea de acum. "El (Raiul) nu este nici cu desăvârșire nestricăcios, nici cu totul stricăcios, ci așezat la mijloc între stricăciune și nestricaciune...Căci pomii putregăiți și roadele răscoapte căzute la pământ se fac humă bine mirositoare."