Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 17.02.2015, 22:25:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Ev. Luca 22, 39-42, 45-71; 23, 1

În vremea aceea, ieșind de la Cină, Iisus s-a dus ca de obicei în Muntele Măslinilor; iar ucenicii s-au dus după Dânsul. Și, când a sosit în acest loc, Le-a zis: rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită. Apoi s-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră și, îngenunchind, se ruga, zicând: Părinte, de voiești depărtează paharul acesta de la Mine; însă nu voia Mea, ci voia Ta să se împlinească.
Și, sculându-se de la rugăciune, a venit la ucenicii Săi și i-a găsit adormiți de întristare și le-a zis: de ce dormiți? Sculați-vă și vă rugați, ca să nu cădeți în ispită. Dar, pe când vorbea, iată o mulțime de oameni și cel care se numea Iuda, unul dintre cei doisprezece, venea în fruntea lor. Și el s-a apropiat de Iisus ca să-L sărute, pentru că acest semn îl dăduse lor: pe care îl voi săruta eu, Acela este. Atunci Iisus i-a zis: Iudo, prin sărutare vinzi pe Fiul Omului? Și cei care erau lângă Dânsul, văzând ce avea să se întâmple, L-au întrebat: Doamne, să lovim cu sabia? Și unul dintre ei a lovit pe servitorul arhiereului și i-a tăiat urechea dreaptă. Dar Iisus, răspunzând, a zis: lăsați, până aici! Și, atingându-se de urechea lui, l-a vindecat. Iar către căpeteniile preoților, către conducătorii templului și către bătrânii care veniseră asupra Sa, Iisus a zis: ca la un tâlhar ați ieșit cu săbii și cu suliți? În toate zilele am fost cu voi în templu și n-ați întins mâinile asupra Mea; dar acesta este ceasul vostru și puterea întunericului. Și, punând mâna pe Dânsul, L-au dus și L-au băgat în casa arhiereului. Iar Petru, de departe, mergea după Dânsul. Și făcând ei foc în mijlocul curții și, șezând împreună la foc, a șezut și Petru printre ei. Și văzându-l cum sta la foc, și uitându-se bine la el, o slujnică a zis: și acesta era cu El. Dar Petru s-a lepădat de Iisus, zicând: femeie, nu-L cunosc. Curând, după aceea, l-a văzut altul și i-a zis: și tu ești dintre ei. Petru însă a răspuns: omule, nu sunt. Cam după un ceas, un altul a adeverit, zicând: cu adevărat și acesta era cu El, căci este doar galileian. Atunci Petru a zis: omule, nu știu ce spui. Și numai decât, când nu sfârșise bine vorba, a cântat cocoșul. Și, întorcându-se, Domnul s-a uitat spre Petru și Petru și-a adus aminte de cuvântul Domnului, cum îi zisese: astăzi, mai înainte de a cânta cocoșul, te vei lepăda de Mine de trei ori. Și, ieșind afară, Petru a plâns cu amar. Iar oamenii care păzeau pe Iisus îl batjocoreau, îl băteau și legându-L la ochi, îl loveau peste obraz și-L întrebau, zicând: proorocește, cine este cel ce Te-a lovit! Și altele multe blasfemii ziceau împotriva Lui. Când s-a făcut ziuă, s-au adunat bătrânii poporului, căpeteniile preoților și cărturarii și, ducându-L în soborul lor, L-au întrebat: spune nouă dacă ești Tu Hristosul? El le-a răspuns: dacă vă voi spune, nu veți crede; și dacă vă voi întreba, nu-Mi veți răspunde, nici nu-mi veți da drumul. De acum însă Fiul Omului va ședea de-a dreapta puterii lui Dumnezeu. Atunci toți au zis: așadar, Tu ești Fiul lui Dumnezeu? Iar El a zis către ei: voi înșivă spuneți că Eu sunt. Atunci ei au zis: ce ne mai trebuie mărturie, când noi înșine am auzit din gura Lui?
Apoi toată mulțimea lor s-a sculat și L-au dus la Pilat.