Citat:
În prealabil postat de anita
Nu inteleg ,de ce trebuie sa regurgiteze ?
Sfanta impartasanie se da pe stomacul gol si nu are cum sa fie regurgitata de copil de vreme ce cantitatea inghitita este infima.
Un copil impartasit e mai linistit ,creste armonios ,este ferit de rele.
Am auzit de la cineva de un copilas cu o afectiune la ochi care s-a vindecat prin impartasanie saptamanala.
|
Pentru ca chiar sunt copii care au problema asta dupa orice cantitate de orice ingerata. Mai ales daca sunt alaptati exclusiv. Aici intervin mai multe si depinde de la copil la copil. Anita, oare copiii aia au fost asa re iresponsabili ca nu l-au dus si la oftalmolog si DOAR Sfanta Impartasanie l-a vindecat? Nu zic a n-ar fi avut vreun rol in vinecare; nu contest asta; dar sa spui ca asta l-a vinecat mi se pare putin deplasat, mai ales ca parintii aia apar ca niste iresponsabili care au refuzat sa il trateze pe micut.
Un copil poate sa creasca armonios si linistit si daca nu este impartasit. De asemenea, poate fi ferit de rele si daca e neimpartasit. Nu e o regula generala. Nu uita ca si copii mici, chiar si bebelusii au personalitate proprie, unii sunt mai linistiti, altii mai nazdravani, altii mai agitati, iar cresterea armonioasa tine foarte mult de CUM il cresc parintii pe copil (stil de viata, alimentatie, eduatie etc) si de personalitatea acestuia.
Hai sa nu punem pe seama impartasaniei chiar toate lucrurille astea, cand exista atatia alti factori care contribuie.
Repet, nu zic neaparat ca Sf. Impartasanie nu ajuta, dar eu cred c ajuta cel mai mult in dezvoltarea duhovniceasca ulteroara a copilului, si asta mai ales cand copilul mai si intelege cate ceva.