Eu unul ii acord toata stima fratelui Igor. Il respect pentru taria credintei lui, pentru ravna cu care cauta raspunsurile pentru eretici - eu cred ca trebuie sa li se dea si lor niste raspunsuri, raspunsuri care, dealtfel le vor sta impotriva la judecata, asa, ca sa nu poata sa se scuze in fata Dreptului judecator ca n-au stiut Adevarul.
Chemarea fratelui Igor este, pe cat de ingrata - cine dintre noi ar mai vedea utilitatea convertirii unui om MORT, sa stai inaintea unui MORT si sa incerci sa-l trezesti la viata vorbindu-i -, pe atat de inaltatoare - la urma urmei, strigand in urechea unui MORT sa se trezeasca la Viata e o dovada de mila fata de cel decedat. Mila pe care o doresc tuturor celor aflati pe calea mantuirii!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
|