Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir
Umor de doi lei. De asteptat de la un tucalar al rusilor. Ce-ar fi sa reactivezi lozinca "URSS / bastionul pacii e!" pa care o strigau parintii tai in Piata Scanteii, acum 50 de ani, la ordinul Partidului Iubit ?
|
Mihnea, stii ca te apreciez, si pe buna dreptate, cum ar zice fremenii, daca ar exista, mi-ai pus o datorie de apa.
Dar aici intreci limita dialogului decent. Adica, cine nu e pro-occidental fara rezerve, e "tucalar al rusilor"? OK, daca Alin si Iuliu sunt asa ceva, si eu sunt!
Pe alt topic te plangi de imoralitatea legilor occidentale. Adica eurounionale.
Popoarele astea sub-spiiritualizate acum (desi in Evul Mediu si chiar recent au dat atatia sfinti) sunt cele care lasa lacsele catolice pustii. Ia treci mataluta in Bielorusia sau Filipine, si vezi daca sunt sau nu bisericile romano-catolice sau greco-catolice pustii.
Chiar nu poti depasi niste prejudecati, care seamana mult cu complexul martirului?
Te rog, un raspuns calm, asa cum imi place la tine.
Itit reamintesc doua lucruri: primo, Rusia de acum e la fel de capitalista ca Franta, minus propaganda sodomita desantata, hulele ca norma, si eutanasia din ce in ce mai fatisa. Secundo, catolicii au fost persecutati pe vremea lui Stalin si Hrusciov. De la Brejnev si mai ales de la Andropov si Gorbaciov incoace, lucrurile s-au schimbat.
Vino la Lvov, Minsk sau in Transcarpatia. Daca gasesti persecutie anti-catolica, eu imi fac mea maxima culpa public. Cine a furat, in Praga aia europeana si civilizata de numa-numa, dotarile specific preotesti ale unor membri SSPX din masina? FSB sau SPETNAZ, cumva? Niet, gospodin! Dominicanii locali! Ah, erau sovietici nostalgici sub acoperire.
Nu cumva, pentru opiniile tale vis-a-vis de Holocaust (care a propos, a existat la dimensiunile reale, aici chiar nu minte occidentul) ti-a batut DST-ul la usa, si a fost un targ: "scrii pe internet anti-Rusia la modul quasi-fanatic, si de data asta te iertam"?
Totusi, te stiu un tip cu coaie. Ma tem ca de fapt chiar ai prejudecati anti-rusesti puternice.
Ghici Cine a insistat, intr-o anume localitate portugheza, pentru consacrarea Rusiei.
Consacrarea, nu experimentarea de arme NATO, inrobirea si apoi explaotarea si distrugerea.
Ca si catolic, stii raspunsul si in somn.
I
ncearca sa gindesti ca si Ea.
Pax et bonum!