18.02.2015, 19:51:18
|
|
Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar
Theo, prea te înverșunezi...:)
Nu vreau să arăt nimic, am văzut textul tău și am scris ce se poate înțelege din el. Poate recitești, că eu am înțeles din text că măsura care trebuie luată e asasinarea făcătorilor de rău. Nu ai spus în glumă și nici acum nu dai semne că ai o alternativă.
Ei bine, în fața acestei propuneri eu zic pas, nu mi se pare că asasinarea e soluția problemelor omenirii de azi sau dintotdeauna.
Eu am o teorie a mea, inspirată din studiile de sociologie. Anume, dacă mâine nu vor fi decât oameni cinstiți pe pământ, poimâine se va găsi cineva să ocupe fotoliul hoțului, răspoimâine pe al mincinosului, apoi pe al violatorului, apoi pe al hulitorului etc. etc. Oamenii tind să intre, fiecare după înclinațiile lui și după gradul de vulnerabilitate, în locul care se potrivește inimii fiecăruia. Unul trage la sfințenie, altul la căldurică iar altul la crimă. Așa că nu, soluția nu e asasinatul și nici alte metode de forță. De crezi că asta o spune un om care vrea să arate (la cel folos?) că e "în regulă" cu cele pe care tu le disprețuiești (și faci asta pentru că nu ești echilibrat, cumpănit, în analiză și concluzii), te înșeli: nu vreau să arăt nimic, spun ce gândesc și atât.
Poate mai cugeți un pic la metoda ta înverșunată de a îndrepta răul lumii sau de a-l demasca. Cred că ești pe un drum care duce la o fundătură urâtă și rău faci că îl promovezi atât de zgomotos, să mă ierți de franchețe.
Toate cele bune!
|
Ai mare dreptate, te rog sa ma ierti. Nu mai postez nimic pe topicul asta si pe cele cu razboaiele. Pierdere de timp. Nu e treaba mea ce se intimpla. Voi incerca, pentru a mia oara, sa imi strunesc firea rebela si credinciosia instabila, si sa ascult de Biserica. Mi-e greu, foarte greu chiar... Chestiile astea dezlantuite fac parte dintr-o incercare de a gasi o Cauza. Pot marai cu cat dispret vreau despre "aglutinatii aia sub steag ca viermii Tubifex în mîl", că adevărul e că toți și fiecare trebuie să avem o misiune spirituală în viață. Și ejacularea urii sau cel puțin amărăciunii, nu fac parte din Cale. Poate din vreo cale căzută. Scuzele mele, Ioane și Aline!
|