Subiect: Razboi sau nu...
View Single Post
Vechi 18.02.2015, 20:44:11
Barsaumas
Guest

Implicit Pentru Scotian si ceilalti: o postare lamuritoare, ca sa nune mai intepam intre noi.

Citat:
Īn prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Nu pot sa ma supar pe tine, in ciuda stilului tau mai inflacarat nu ai putea ucide nici macar o furnica :) Nu uitati ca este doar un forum si noi ,,vorbim discutii" :) Propun sa nu ne luam prea in serios unii pe altii, in caz contrar s-ar putea chiar sa incepem sa credem ceea ce spunem :)
Asa e; o sa iti trimit candva poze pe privat cu fetzele dragalase ale unor fiinte cu multe picioare.
Hai sa iti explic ceva: eu sunt advers actualului Occident, pentru ca se opune felului in care Dumnezeu a creat lumea. Atat. Nu ca ma topesc dupa puritatea vreunei credinte sau a alteia. Ma stii ca nu ma pot lipi de vreo credinta-de-altii-compilata; sunt ortodox pentru ca am acea "religie personala", iubitoare de natura, armonie si libertate, si coconul acela interior are cele mai multe puncte comune cu ortodoxia (nu uita de Blaga: "ortodoxiae pe modelul naturii, catolicismul pe al statului").
Cum protestantismul istoric si deopotriva catolicismul (si ante-CVII, si post-CVII) sunt prea grave, serioase, autoritare si subiective, eu ma refugiez in credinta mea, care e mai mult credinta unui copil care vede ca "oamenii mari" omoara caprioare, si NU ca le este foame.
Intrezaresti acum. tu si ceilalti, esenta mea si a aparent instabilei mele credinte?
Nucleul ala nu se va schimba. La tine nucleul e identificabil cu ceva din afara, adica ti-ai gasit implinirea in Scriptura interpretata de uriasi ca Calvin, Knox si Spurgeon. Mihnea, in catolicismul traditional SSPX. Etc.
Iti multumesc ca m-ai avertizat la inceputul topicului. Nici eu nu vreau gealatii serei sau enesei la usa mea. Totusi, cind mai sar peste cal, avertizeaza-ma pe privat. Altfel, ma transformi intr-o tinta, si asta numai prietenie nu-i.
Asa ca numai tradator nu sunt. Sub rusi, as instiga la asasinarea lui Putin sau Medvedev, sau cine le va urma.
Credinta mea se defineste, din unghiul ei politic, din doua cuvinte: "Non serviam!".
P. S. Ai idee cati protestanti, nu doar de extractie etnica scotieni sau britanici, dar indeosebi din acestia si germani, si-au gasit refugiul in Rusia primilor tari Romanov?
Alt aspect: sa nu imi spui ca nu stii ce etnie avea un anume sfetnic al unei anume tarine din sec. XVIII...
Instructorii marinaresti ai tarului Petru erau...olandezi si englezi. Mama, ce ii mai "uram" noi ortodocsii, indeosebi slavofoni, pe protestantii occidentali...
Atat despre "ura" rusilor fata de occidentali, indeosebi protestanti...

Last edited by Barsaumas; 18.02.2015 at 20:54:48.
Reply With Quote