Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Maria32, am o impresie, care sper sa nu corespunda realitatii, ca sunteti animata de un duh de fronda in contra Bisericii din care sustineti a face parte. Va invit sa raspundeti cu calm si intelepciune la cateva chestiuni.
1) Este sau nu Biserica administratoare a Sacramentelor ? In aceasta eventuala calitate, are sau nu legitimitate in a impune reguli in felul in care sunt administrate, reguli care pot fi scrise ori nescrise ?
2) Este sau nu este Biserica maica si invatatoare (=mater et magistra) in materie sacramentala ? In aceasta calitate, ii datoram sau nu ascultare asa cum niste copii care nu inteleg raspunsurile la toate intrebarile asculta, totusi, de mama lor in baza iubirii si increderii pe care o au ?
3) Are sau nu capabilitatea preotul de la parohia pe care o frecventati ca, in baza puterii cheilor, sa modifice in cazul dv modul cum trebuie aplicate regulile (fie in sensul indulcirii, fie al inaspririi) ?
|
1. Am o problema cu regulile nescrise recunosc. Pentru ca nu inteleg de ce nu pot fi scrise. Inainte vreme inteleg, dar acum nu ar trebui deloc sa fie greu ca aceste reguli sa fie scrise si publicate pentru ca toti crestinii sa le poata citi.
2. Da, este, si da, ii datoram ascultare.
3. Nu, nu vad de ce ar avea doar pentru ca este preot intr-o parohie de care azi apartin si maine nu mai apartin daca imi schimb domiciliul. Mi s-ar parea normal ca toti preotii sa aplice aceleasi reguli nu unul sa fie hais si altul cea, asa nu mai intelege omul nimic. Si nu vorbesc aici de aplicarea unei derogari intr-un caz aparte ci de reguli general valabile.