Citat:
Īn prealabil postat de florentina2014
Iar sunt la pamant,iar nu mai am putere
Sotul meu are o perioada in care nu stie decat sa jigneasca,injoseasca,injure!  Offf... as vrea sa pot face ceva,sa mi se intample o minune,sa se poata schimba,este genul cu care nu ai ce sa discuti,este ca el si gata.  Nu imi ramane decat rugaciunea dar din pacate cand avem astfel se momente nu mai am putere sa citesc,sa ma rog oricat as lupta.Ce pot face duhovniceste sa pot schimba ceva?Mai am vreo sansa vreodata?
|
Un duhovnic experimentat recomanda ca in astfel de cazuri sa incercam sa ne ocaram singuri. Astfel, ne smerim, iar vorbele grele ale celui care ne jigneste se golesc de continut.
Parintele Arsenie Boca recomanda ceva asemanator. Daca iti spune ,,curva'' si si stii ca nu esti, adu-ti aminte ca poate ai facut alt pacat pentru care n-ai facut canon. Daca iti spune ,,hoata'' si stii ca nu esti, adu-ti aminte ca poate n-ai facut milostenie, ori pomeni pentru cei adormiti ai tai, ori poate ca ai facut avorturi. Si asa mai departe. Cauta intelesuri duhovnicesti pentru tot ce ti se intampla si roaga-te mult. Sa ai indelunga rabdare si sa te rogi si pentru sotul tau. Oranduieste-ti viata dupa voia lui Dumnezeu si fii un exemplu de sotie crestina, chiar daca acum sotul iti pune rabdarea la incercare. Roaga-te intens sa-ti ierte Dumnezeu pacatele facute cu vorba, cu fapta si cu gandul. Apoi sa stii ca pe toate cele bune le vei primi in dar de la Dumnezeu. Sa ai incredere in tine si in puterea mantuitoare a familiei crestine.