View Single Post
Vechi 20.02.2015, 14:59:48
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ideea de la inceput era sa fie in Parcul Carol, devenit Parcul Libertatii, devenit Parcul Carol. In locul unde este, acum, Mausoleul Uzurpatorilor Comunisti. O varianta prevedea chiar mentinerea Mausoleului Rosu, cu Catedrala vizavi, asa, pentru antiteza. Un loc inalt, cu parc in jur. Cu lac in fata. Cu Uriasii lui Paciurea in flancuri. In plus, o proprietate a BOR, in urma donatiei lui dumnealui boier Bellu. Acel frumos parc a fost imprumutat statului roman pentru Marea Expozitie din 1906, o replica in Micul Paris al Marii Expozitii din 1900, din Marele Paris. Si ce imprumuta statul roman, imprumutat ramane! Pana in ziua de astazi.
Statul roman a luat, prin cei care l-au condus, multe lucruri pe care nu le-a mai restituit proprietarilor de drept ci altor.. norocosi :) de conjunctura.In alte situatii a jefuit direct, probabil satul de politeturi ipocrite. Faptul ca aceea sinistra constructie inca mai exista este o rusine, trebuia rasa de pe fata pamantului si facut ceva in locul ei, care sa aduca aminte oamenilor din ororile din trecut. Din punctul meu de vedere nu am decat dispret pt aceea constructie, o catedrala in locul ei ar fi curatat, macar simbolic,locul de nefasta pata din istorie.Mai ales ca este un parc foarte frumos, in care m-am plimbat si eu. Asta este.
Reply With Quote