View Single Post
Vechi 20.02.2015, 15:09:55
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Dar am răspuns deja la această nelămurire. Dumnezeu nu a condamnat faptul că Iosua s-a închinat până la pământ înaintea Lui (subliniez încă o dată: nu chivotului s-a închinat), nici astăzi nu condamnă o asemenea postură în închinare dacă cineva vrea s-o aibă. Dar totui... să zici că te închini lui Dumnezeu când în realitate te închini înaintea picturii sfântului Constantin (am luat exemplul acesta la întâmplare), sărui poza sf. C-tin, în ziua dedicată special Sfântului Constantin [i Elena] preotul tămâiază icoana sfântului Constantin i te adresezi direct sfântului Constantin (de fapt icoanei lui) rugându-l să se roage pentru tine; asta ce mai e?! În nici un caz închinare adusă lui Dumnezeu!
Acum sper că am răspuns.
S-a închinat lui Dumnezeu, care era în chivot, nu chivotului în sine, ca material al aurului. Precum spune și Biblia, că a căzut înaintea Chivotului, dar ție nu ția plăcut traducerea, cum nici la Luther sau Cornilescu nu i-a plăcut.

Dar dacă mergi la originalele grecești, la Septuaginta ai să vezi că scrie că se închina Chivotului. Iat tâlcuirea versetului, la Sfinții Părinți, este că se închina lui Dumnezeu din Chivot.

Sfântul Constantin cel Mare, este viu, în Hristos ! Și Hristos în Sfântul Lui. Cum să nu te închini lui Hristos, cum să nu te închini Sfinților Lui? E anti-biblic. Ți-am dat atâtea exemple, nu mă doare mâna să le reamintesc, să le rescriu.

Da, tămâiază Icoana Sfântului Constantin, pentru că acea tămâie, sunt rugăciunile Sfântului Constantin, precum am văzut la Apocalipsă, că tămâia, sunt rugăciunile Sfinților. Îți mai arăt odată? Prin tămâie, spui că acelea sunt rugăciunile sfinților care îi tămâiezi. Iar dacă tămâiezi pe Hristos, acea tămâie, sunt binecuvântările trimise de Dumnezeu, pentru rugăciunile sfinților, desigur.

În orice caz, este închinare adusă lui Dumnezeu. Conform Bibliei, dovedit.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote