Pelerin spre apus, dacă tu ai căzut în plasa vrăjmașilor, cu care ar trebui să luptăm, nu să ne punem cu ei la masă, e alegerea ta. Nu voi face aceași greșeală și eu. Ți-am spus de ce. Traducerea este eretică. Eu acceptând-o, devin eretic.
Înaltu Bartolomeu Anania, are doar câteva mențiuni la KJV, din engleză, vagi, sumare, și le folosește, doar pentru a arăta, cum NU se traduce Biblia. Când schimbi sensurile, poți să bagi orice erezie vrei.
Lucru făcut de primii protestanți: "romano-catolicii", cu a lui Ieronim, Biblia Vulgata. Textul masoretic e deplorabil. Forțat. Limba latină e foarte săracă în sensuri.
Ei își pregăteau terenul pentru ieșirea din creștinism, inventând unul al lor. Dar asta-i altă poveste.
Apoi Luther, iar schimbă radical traducerea sensurilor, prin traducerea Bibliei Germanice.
Dar azi, majoritatea "cultelor" au căzut de comun acord. Biblia adevărată e Biblia Septuaginta. În orice limbă. Manuscrisele de la Qumran, de la Marea Moartă, sunt cea mai veche biblie descoperită vreodată, cred că știi deja. Ei bine, acolo-i septuaginta. Se lucrează la traducerea ei în limba engleză, și franceză. A fost restaurată arheologic prima dată, acum e la muzeu și se traduce de pe ea, câteva ore pe zi. De ani buni. Și are 80 de cărți, nu 66. Sincer, abea o aștept, în engleză.
Acum în engleză o am pe NKJV, considerată Biblia Ortodoxă în engleză. E foarte bună și ea, dar scapă major, totuși.
Îți propun eu o altă variantă. Deși o să fie puțin greu, ne jertfim pentru Hristos.
ia Biblia de la 1688, prima Biblie în limba Română, caractere chirilice și latine, reeditată în 1988 - ediție aniversară de 300 de ani, mă gândesc că o ai. Dacă nu, mai sunt de cumpărat pe net, e plin, sau la Antichități, dacă locuiești în oraș mare. Eu am găsit anul trecut să cumpăr una cu 200 de lei, dar o am deja, de 3 ani.
Și mai ia Biblia de la 1914, considerată după Septuaginta, cea mai autentică traducere în limba română. Asta e aproximativ 100 de lei.
Și pe baza Bibliei adevărate, Septuaginta, facem paralelă, analogie, sau comparație, cu textul acestora două amintite.
Doar așa, te pot ajuta la mântuire. Dacă nu accepți, de bună voie și nesilit de nimeni, singur te osândești.
Asta e, mântuirea are reguli. Cum Universul are reguli. Corpul uman și natura au reguli. Nu poți trăi fără reguli, e imposibil.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 21.02.2015 at 00:23:32.
|