View Single Post
Vechi 23.02.2015, 00:18:43
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Quote mic pentru economie de spatiu.

Ioan, eu privesc per ansamblu. Sunt sute de mii de religii in lume, multe mai vechi de 2000 de ani, si toate, fara exceptie, sustin ca au adevarul abolut, ca au revelatii, etc. Si stii cine are raspunsul? Cei care nu mai sunt cu noi, cei care stiu ce se afla dupa moarte.

Din toata diversitatea religioasa de pe aceasta lume, din toate asa zisele revelatii, minuni, fapte sacre, se poate trage o alta concluzie decat cea pe care am spus-o mai sus? Poate sa vina cineva sa spuna cu convingere "ce zic eu este adevarat" fara sa primeasca un raspuns de "ba nu, ce zic eu este adevarat" de la fiecare religie, chiar persoana in parte?

Cred ca a spune ca detii adevarul suprem mi se pare o dovada de mandrie si... pana la urma... ignoranta fata de restul oamenilor de pe acest pamant.
Să înțeleg că atunci când Domnul a descoperit: "Eu sunt Adevărul, Calea și Viața" a dat dovadă de mândrie și ignoranță față de restul oamenilor de pe acest pământ? Întreb așa pentru că noi, creștinii, nu cunoaștem de la noi înșine Adevărul, ci cunoaștem de la El și prin Duhul Lui, implicit de la Tatăl nostru Dumnezeiesc. Nu adevărul nostru scornit de mintea omenească îl mărturisim și îl urmăm noi, ci adevărul rostit de Însuși Logosul Întrupat. Acest adevăr este revelat de Însuși Dumnezeu, în istoria oamenilor, concret.
Așadar, atunci când spui că Biserica, prin oamenii care o alcătuiesc, în Cer și pe pământ, dovedește mândrie și ignoranță, tu nu pe noi sărmanii păcătoși de pe forum ne hulești, ci pe Însuși Hristos, pe Unul Dumnezeu. Pentru că El este Învățătorul nostru, dătătorul de viață în duh și adevăr. Pe când voi, a cui învățătură o exprimați și urmați?
Oare îți dai seama de asta?

Vezi tu, rătăcirea iudaizantă căreia îi slujești și ura voastră față de Hristos nu e ceva nou. Dimpotrivă, de la început voi l-ați urât pe Hristos și ura voastră va rămâne în veci. Așa sunteți voi iudeii necredincioși, împietriți la inimă și tari de cerbice, voi care v-ați omorât proorocii și L-ați răstignit pe Însuși Fiul lui Dumnezeu și doar o minoritate dintre voi a reușit să scape din temnița unde ați ales de bună voie să rămâneți închiși.
Ca urmare, spre deosebire de alți forumiști, cunoscîndu-ți bine aluatul, eu unul nu mă aștept ca tu să faci prea curînd vreun pas umilit și fericit spre Hristos. Ca să nu Îl mai urăști pe El ar trebui mai întâi să îi urăști pe cei care te-au mințit și, într-un anumit sens, să te urăști chiar pe tine, cel vechi. Dar deocamdată nu dai semne că vrei să faci acest pas înnoitor și măreț; și nici eu nu voiesc să te presez în vreun fel, ferească Sfântul. Întrucât credința e un dar de la Însuși Domnul, chiar dacă ea vine adeseori din auzite, prin intermediul oamenilor.
Atâta doar că nu vei găsi în mine pe cel care să îți încuviințeze vreodată aberațiile și blasfemiile, ori care să tacă indiferent ori neputincios atunci când rostești, slobod foarte, rătăciri strigătoare la Cer. Fie-ți milă de sufletul tău, așadar, de voiești! Că persoana cea mai în măsură să îți poarte de grijă ești tu, mai întâi. Domnul ți-a dat întreaga libertate pentru aceasta și toată binecuvântarea Lui. De ce le disprețuiești?

Last edited by Ioan_Cezar; 23.02.2015 at 00:34:15.
Reply With Quote