View Single Post
Vechi 23.02.2015, 07:11:03
Barsaumas
Guest

Implicit Lozincile nu ma impresioneaza.

Salve tuturor!
Nu mai fi suparat, frate Ioan Cezar.
Ti-am explicat deseori, si doar tie, si public voua tutror, de ce am pozitia asta sceptica privnd Biserica ca institutie si de ce nu ma impresioneaza lozincile si propovaduirea mieroasa cu multe adjective superlative. Cind citrsti, repet, indeajuns istorie a omului si mai ales a Bisericii, si cand esti atent mereu, mai ales datorita societatii semi-"jungla", quasi-lagar in care traim, atunci se formeaza un scepticism sanatos. NU privind invatatura de credinta dgmatica, fereasca Dumnezeu. Ci in privinta originii partiale si a metodelor de impunere si purificare a acelei invataturi.
Da, reafirm ca fratii nostri dupa umanitate protestanti sunt in eroare. Si da, mi-as dori mult sa se intoarca un tip capabil ca si colegul nostru Trice din ratacirea anihilationista. Dar i acelasi timp, nu pot sa nu fiu constient de datile, pe cat de clare, pe cat de dezamagitoare, cand partea uman-institutionala a Bisericii si-a dat poalele peste cap, si iata, acum greseli ce nu mai pot fi indreptate sau fereasca Cerul, cenzurate/ascunse sunt o linie de rezistenta in argumentatia de auto-pierdere sufleteasca a anihilationistilor si altor crestini aflati la marginea dogmei crestine initiale si sanatoase pentru mantuire. Adica cea propovaduita in NT, nu in cartea vreunui pastor ce se crede profet.
Cumva, eu sunt la mijloc intre pozitia unui credincios "obisnuit" si cea a lui abaaa, care imi pare totusi prea detasata, intelectualista periculos de aproape de porcaria ecumuista in care vor sa ne bage saracitorii si asupritorii nostri.
Si Illuminatu, da, partea terestra a Bisericii e man-made. De la Niceea incoace se vede si este accentuat clar.
O zi frumoasa!

Last edited by Barsaumas; 23.02.2015 at 07:14:25.
Reply With Quote