View Single Post
Vechi 24.02.2015, 09:25:34
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
[...]
Cred că te ții de el, îl asculți, îl iubești, îi simți ajutorul, îi ceri rugăciunile, că doar știi valoarea duhovnicului, dacă ești ortodox, nu?
Asculți de Biserică, dacă ești ortodox, nu? Duhovnicul e glasul Bisericii către tine, dar deja știi asta, nu?
Să mai dau versete? Simt că acum, nu are rost să dau versete.

[...]te încurajează duhovnicul, spre ce cărți să citești, ce sfinți, sau ce subiect, nu?
Că doar nu citești de capul tău, ce îți vine, ce se mai năzare de pe internet.
Nu stai pe internet cu orele, pe youtube, facebook, sau alte "surse" de resurse, nu?
Și mai știi că nu toate sursele sunt credibile. Deci mântuitoare. Prețuiești timpul dat ție de Mântuitorul, nu?
Articolele fără autor și fără bibliografie, scrise de anonimi, nu se citesc.
Iar cele care au bibliografie atee, iarăși nu se citesc.

Asta, sunt convins că știi deja.

Fiindcă ai duhovnic, ai dezlegare când să te sfințești prin Sfintele lui Hristos Taine, să te împărtășești, că doar nu te împărtășești de capul tău, nu?
Că dacă facă așa ceva, ai să te îmbolnăvești, știi deja!
Fiindcă ești ortodox, mergi cu atâta râvnă la Sfintele Slujbe, la Sfânta Liturghie, îți faci Sfântul Canon de rugăciune, rugăciunea fiind sfântă, ca orice virtute. Faptele sfințeniei. Credința sfinților.

Iartă-mă, am fost puțin ironic.
Ți-am arătat calea creștină, față de calea pe care ești tu, care nu-i bună.
Sfintele Icoane, nu ai să le simți niciodată, dacă nu practici credința.
Poți doar să vorbești frumos sau urât, despre ele, dar nu le simți câtă vreme nu înțelegi și nu practici credința creștină, să fi oiță, a Mântuitorului, care ascultă glasul Lui, și Îl urmează, nu căpriță, care nu ascultă.
Deci, serios? NU SE CITESC carti scrise de autori care nu-s crestini si ortodocsi pe de-asupra? Hai, serios?!
Adica daca vreu sa citesc ceva, imi intreb duhovnicul?! Adica atat de cretina sunt ca nu pot sa citesc e ma taie pe mine capul ca cine stie ce se intampla?!
Daca sta calea crestina, atunci, NU, multumesc... nu cand vin vorba de ce sa citesc sau nu... nu cand vine vorba de ce subiecte sa abordez in viata si ce subiecte NU. Ast e calea crestina? O cale care TE LIMITEAZA in ce ai voie sa studiezi sau nu, adica in aspecte ce nu ar trebui sa intereseze pe nimeni altcineva decat pe tine?

Sper din tot sufletul sa fi fost o gluma proasta asta cu cititul. Partea ce impartasania, o inteleg (mai putin aia cu imbolnavitul, dar treaca-mearga; vad rostul sa te impartasesti daca ai primit binecuvantarea preotului). Dar sper ca restul sa fi sot, pe bune, o gluma proasta...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote