View Single Post
Vechi 24.02.2015, 11:58:26
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Oaie, ia-o incet, ca gresesti. Si mai cu smerenie un pic.

Exista cateva pacate denumite/indicate in scripturi, restul difera de la indreptar la indreptar, sunt puse de oameni (monahi indeosebi) dupa severitatea si criteriile lor.
Nu cred ca ele se afla acolo sus scrise.
Si mai aminteste-ti ceva. Nu stiu noua asta ne spune mereu preotul. Voua nu? Dumnezeu la judecata te intreaba altfel. Nu dupa lista de pacate. Te intreaba ce-ai facut tu pentru "astia mai mici". Ca ce le faci lor, le faci lui Dumnezeu.

E bine ca unii duhovnici aveau/au atat timp pentru fiecare spovedanie. Parca nu-mi vine sa cred, la miile de oameni. Dar in fine.

Spuneam ca ar fi bine sa fie timp. Macar 1-2 ori in an. Nu tot timpul trebuie sa ne ducem la preot. Trebuie sa lasam si pe altii, sa avem timp si loc toti.
Dar atunci cand ne ducem sa putem purta o discutie profunda.

Fiindca preotul nu e acolo numai sa-i spui tu de cate ori te-ai certat cu Florica sau ai baut o cana cu lapte, ci ca sa te ajute, sa te vada cum esti si ce te framanta si sa te ajute, sa te si invete cum sa ai mai multa putere si sa nu te mai certi cu Florica si sa vada ce probleme ai cu adevarat.
In spatele multor pacate se ascunde de fapt altceva - omul are probleme profunde si omul nu stie cum sa le rezolve.

Si daca preotul te invata si pe tine, si pe Florica si pe Gigel cum sa fiti si cum sa va purtati, atunci da, nu mai faceti pacatul. Dar asa, tu nu-l mai faci, dar vine Gigel si iti da una, s-a dus si la tine cu invatatura de la preot.