View Single Post
Vechi 24.02.2015, 15:52:10
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul

E simbolistică, nu e conspirație.
Ai de ales, simbolicul, sau diabolicul. Cel ce unește, sau cel ce desparte. Cu c mic și C mare, în ambele "cel".
Aparent e acelși lucru, dar cum aparențele înșeală, e diferență. Vrăjmașul nevăzut, fiind duh, și fiindcă a fost înger, poate să imite, acea stare, dar nu o mai trăiește, e răzvrătit.
Dumnezeu să-i ierte, pe toți care citesc cărți erotice și se uită la filme erotice. Desfrânarea e cea mai puternică patimă. E opusul iubirii. Nu ura, ci desfrânarea. Pervertește Iubirea. Îi chimbă sensul și scopul. Îl schimonosește pe om. Îl torturează. Și doar harul mărturisirii la Sfânta Spovedanie, și apoi primirea Sfintelor Trup și Sânge al Domnului, îl mai scapă. Și apoi, sigur, trebuie să se țină departe de "medicamentele" contra iubirii, deci desfrânarea, adică otrava. Cum? Prin rugăciune, prin luciditate, vederea scopului desfrânării, prin căsătorie, prin foarte multe.
Mboon, deci cartea asta cu (prea) multe aspecte erotice de fapt are o alta esenta, dar ca sa intuiesti macar esenta carti(lor) trebuie sa citesti. Eu recunosc ca am citit trilogia pentru ca eram pareri pro si contra "pe toate gardurile" si am vrut sa vad e e asa intresant la ele. Ei bine, e o trilogie prost scrisa, cu prea mult erotism ba chiar mai mult de atat, dar cu o esenta frumoasa... Pacat ca a ales autoarea sa scoata in evidenta asta, astfel, dar poate daca scria trilogia asta altfel nu iesea in evidenta esenta...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote